banner564

‘Birlikte Daha Güçlüyüz’

Meral Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ta ev içi şiddetin yaygınlığını raporlandırdıklarını ve bu toplumsal sorunla mücadele edeceklerini belirtti

‘Birlikte Daha Güçlüyüz’
banner598

 Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), ev içi şiddetle mücadele için sivil toplum ağı oluşturmak ve toplumsal cinsiyet eşitliği, ev içi şiddet, cinsel sağlık hakkında müfredat hazırlayarak var olan eğitim müfredatına entegre etmek amacıyla ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ projesi hazırladı.

KAYAD, Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje duyurusunu yapmak üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıda KAYAD Başkanı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ile Avrupa Birliği Destek Ofisi Sivil Toplum Programı Müdürü Emilie Crozet konuşma yaptı.

Akıncı: Şiddet yaygın 
Meral Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ta ev içi şiddetin yaygınlığını istatistiksel olarak raporlandırmakla kalmayıp, adada kadına yönelik şiddetin yaygın olduğunu gösteren bu veriler doğrultusunda Ev İçi Şiddet Yasa Tasarısı hazırlandığını belirtti.
Akıncı, projeleri aracılığıyla ev içi şiddetin toplumda daha görünür kılındığını ve ülkede adli yardım gibi önemli uygulamalar başladığını söyledi.
Akıncı, KAYAD’ın üç yıl sürecek olan “Birlikte Daha Güçlüyüz Projesi”nin başta gelen hedeflerinden birinin de ev içi şiddetle mücadele için sivil toplum ağı oluşturmak olduğunu kaydetti.

Crozet:Şiddet kalkmalı
Avrupa Birliği Destek Ofisi Sivil Toplum Programı Müdürü Emilie Crozet, projenin Kıbrıs’ın kuzeyindeki kadın ve çocuklara yönelik aile içi şiddetin ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmayı amaçladığını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473