banner564

“Birlikte gideceğiz”

Eşi Burcu Okumuşu 6 bıçak darbesi ile öldüren ve sonrasında intihara teşebbüs eden Özgür Okumuşun, korkunç olayda son söylediği söz mahkemeye aktarıldı

“Birlikte gideceğiz”
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 18 Nisan 2017 tarihinde, eşi Burcu Okumuş’u bıçak darbeleri ile öldüren Özgür Okumuş hakkındaki yargı süreci devam ediyor. Cinayet duruşmasının dünkü oturumunda meselenin tahkikat subayı Serkan Bulak, tespitlerini aktarırken, Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz’in sorusu üzerine, sanığın son bıçak darbesini vurmadan önce Burcu Okumuş’a “Sana birlikte gideceğimizi söylemiştim” dediğini ve ardından bıçak darbesini vurduğunu söyledi.

Görüntüleri izletti, tespitlerini aktardı
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, dünkü duruşmada, Polis Müfettiş Muavini Serkan Bulak’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Cinayet anının görüntülerini de mahkemede izleten Bulak, meseledeki tespitlerini mahkemeye aktardı.
Bulak, sanığın olay esnasında engellenmeye çalışılmasına rağmen, kendisini engelleyenleri bertaraf ettiğini ve vazgeçme şansı olmasına rağmen amacından vazgeçmeyerek maktule öldürücü bıçak darbelerini indirerek öldürdüğünü söyledi. Bulak, sanık ile Okumuş’un olaydan 2 ay öncesinde sorun yaşamaya başladığını, şüphelenen sanığın, cinayetin bir gün öncesinde Okumuş’un telefonuna el koyduğunu ve başka bir erkek şahısla çekilmiş fotoğraflarını gördüğünü söyledi. Sanığın aynı gün Okumuş’u arayarak ertesi günü  “Yemen Kahvesi” isimli işletmeye çağırdığını ve facebook hesabı üzerinden cinayeti anlatan şiir paylaşımı yaptığını anlatan Bulak, sanığın cinayetten 22 dakika önce Okumuş’u öldürdüğü bıçağı, işletmenin mutfağından aldığına da dikkat çekti. Bulak, sanığın maktulü planlayarak öldürdüğünü söyledi.

Vazgeçmesi için yeterli zamanı vardı
Sanığın, işlediği cinayeti anımsatan şiiri, cinayetten 11 saat önce paylaştığını belirten Bulak, 11 saatin sanığın işlemeyi planladığı cinayetten vazgeçmesi için yeterli hatta oldukça uzun bir zaman olduğunu dile getirdi. Ayrıca sanığın, cinayet silahı olan bıçağı aldıktan 22 dakika sonra cinayeti işlediğini anımsatan Bulak, bu sürenin de sanığın cinayeti işlemekten vazgeçmesi için yeterli bir süre olduğunu savundu. Bulak ayrıca sanığın Okumuş’u kovalarken çevredekiler tarafından engellenmeye çalışıldığını ve sadece bu süre zarfında dahi sanığın eyleminden vazgeçecek fırsatı bulunduğuna dikkat çekti. Bulak, planlı bir şekilde Okumuş’u öldüren sanığa “Adam Öldürme” davasının yanı sıra “Taammüden Adam Öldürme” davasını da getirdiklerini söyledi.

Eşinden korkuyordu
Sanık avukatı İbrahim Demirtaş, tahkikat subayının olay yerine geç gittiğini iddia ederek, soruşturmanın daha en başından düzgün yapılmadığını ileri sürdü. Sanık ile Okumuş arasında, cinayetin bir gün öncesinde hiçbir problem olmadığını ileri süren Demirtaş, cinayetten bir gün önce sanık ve Okumuş’un çekilmiş olan samimi bir fotoğrafının facebook hesabında paylaşılmış olduğunu iddia etti. Demirtaş’ın iddiaları üzerine Serkan Bulak, Okumuş’un arkadaşlarından elde ettiği ifadelere göre, eşinden korktuğunu ve Türkiye’ye geri döndüğünde boşanmayı planladığını öğrendiğini söyledi.

Haftaya devam edecek
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, davayı duruşmaya devam edilmek üzere 23 Mart 2018 tarihine ertelediğini açıkladı. Gelecek oturumda da avukat İbrahim Demirtaş’ın tahkikat subayına yönelik istintakı devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473