banner564

Bitmeyen çile

Araç Kayıt Dairesi’nde yaşanan yoğunluk vatandaşları canından bezdirdi

Bitmeyen çile
banner598

Ömer KADİROĞLU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Trafik Dairesi'ne bağlı Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma Şube Amirliği’inde dün yine yoğunluk vardı.
Gerek Lefkoşa gerekse ülkenin diğer bölgelerinden işlem yaptırmak için daireye gelenler saatlerce bekledi.
Uzun bekleyiş sinirlerin gerilmesine neden olurken, vatandaşlar, “Devlete en fazla gelir getiren bir kurumun rahatlatılması için neden çalışma yapılmıyor?” diye sordu.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, araç kayıt işlemlerinin internet üzerinden yapılmasına olanak sağlanması gerektiğini de belirtti.

Vatandaşlar ne dedi…?

Erhan Kurt
“Araç Kayıt Dairesi’nde yıllardır yaşanan bu soruna ne yazık ki çözüm bulunamıyor. Personellerin yetersiz olduğunu ve bu nedenle bu sorunların yaşandığını biliyoruz. Bakanlık online bir sistem kurma çalışmaları yapıyor. Bir bu sistem bir de personel sayısının çoğaltılması ile bu sorun kolaylıkla çözülebilir ancak bir çalışma yapılmıyor.”

Muhsin Özdemir
“Yoğunluk bir türlü bitmiyor. Burada personel yetersizliği olduğu için bu sorunların yaşandığını biliyoruz. Buraya işlem yapmak için gelen insanlar saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Lefkoşa dışından gelenler için bu eziyet daha da çekilmez bir hal alıyor. Yetkililerden devlete gelir getiren bu önemli kurum için bir önlem almalarını ve insanları rahatlatmalarını istiyoruz.”

Hasan Taşeli
“Aracımın işlemlerini yaptırmak için ilk kez Kalkanlı bölgesinden geldim.
Tek boş günümü dairede bitirmiş oldum. Bu soruna bir çözüm üretilmesi gerekiyor.”

Kezban Taşbel
“Araç Kayıt Dairesi’ne seyrüsefer çıkarmak için geldim ve bir saati aşkın süre bekledim. Ben öğretmenim ve derslerimi ayarlayarak buraya geldim ancak saatlerce işimi bitiremedim.
 Bu sıkıntı yıllardır yaşanıyor, artık bir kolaylık yapılması gerekiyor. Elektrik, su gibi ödemeleri internetten yapabiliyorsak, bu dairede de bu kadar saat beklememeliyim. Yetkililerden bir çözüm üretilmesini istiyoruz.”

Mustafa Kurtuluştel
“Bir saat işlem yaptırmak için bekledim. Bu daire, devlete para kazandıran bir yerdir.
Personel eksikliği nedeniyle bu sorunun yaşandığını vatandaş biliyor ancak devlet yetkilileri yoğunluğun bitmesi için bir çalışma yapmıyor. Biran önce bu sorunun çözülmesini istiyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473