banner564

‘Vahşi ve soğukkanlı’

Memduh Ulugün’ü 18 bıçak darbesiyle öldüren Meryem ve Mehmet Doğu çiftini ömür boyu hapse mahkum eden mahkemenin yorumu: 

‘Vahşi ve soğukkanlı’
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’ye bağlı Alsancak’ta 13 Mart 2018 tarihinde belediye şube amiri 53 yaşındaki Memduh Ulugün’ü 18 bıçak darbesiyle öldürmekten yargılanan Meryem Doğu (35) ve Mehmet Doğu (40) çifti hakkındaki karar dün açıklandı.
   Geçtiğimiz pazartesi günü planlı cinayetten mahkûm edilen sanıklar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 
   Mahkeme olayın ’Vahşi ve soğukkanlı’ bir cinayet olduğunu belirtti.
   Kararın ardından gözyaşlarına boğulan Doğu çifti “Yavrularım” diye feryat etti.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen oturum öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı 40’ı aşkın polisin yanı sıra Çevik Birlik de mahkeme önünde hazır bekledi.
Polis, mahkemenin bulunduğu Mustafa Çağatay Caddesi’ni trafiğe kapattı, akış başka yönlerden sağlandı.

Dermanları kalmadı
Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından sanıklar mahkemeye getirildi.
Bir önceki duruşmada taammüden adam öldürme suçundan mahkûm edilen sanıkların daha karar açıklanmadan kötü durumda oldukları görüldü.
Heyetin oturması ile öğlen saatlerinde başlayan karar duruşmasında sanıklarla ilgili ceza açıklandı.
Ceza kararını okuyan mahkeme başkanı Nüvit Gazi, Alsancak’ta meydana gelen olayda Memduh Ulugün’ün 18 bıçak darbesi ile öldürüldüğünü anımsattı.
Cinayeti, “Vahşi ve soğukkanlı” olarak tabir eden Gazi, sanıkların ortak hareket ettiklerine değindi. Gazi,  Ulugün ile Meryem Doğu arasında gönüllü ve rızaya dayalı bir ilişkisi olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek, olayın ortaya çıkması ile cinayet planının işleme koyulduğunu vurguladı.
Başkan Gazi, öldürme görevinin Mehmet Doğu tarafından Meryem Doğu’ya verildiğini belirtti.

Görev Meryem’e verildi
Ulugün’ü fiilen öldürme görevinin Meryem Doğu tarafından yerine getirildiğini, Mehmet Doğu’nun da maktulü tutup kaçmasını engellediğini kaydeden Gazi, bu nedenle sanıklar arasında ceza ayrımına gitmeyi uygun bulmadıklarını açıkladı.
Gazi, adam öldürme suçlarının arttığını, bu tür suçları işleyenlerin toplumdan uzun süre uzak tutulması gerektiğini ifade ederek, sanıkların her ikisini de ömür boyu hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Gözyaşı döktüler
Doğu çifti kararın açıklanmasının ardından gözyaşlarına boğuldu. Mehmet ve Meryem Doğu çifti, “Yavrularım” diye feryat edip, gözyaşı döktü.
Doğu çiftinin davasının karara bağlanmasının ardından geçtiğimiz pazartesi günü mahkemede olay çıkaran sanık yakınları da teminat duruşmasına getirildi.

Yakınları serbest
Çiftin planlı cinayetten mahkûm edilmesinin ardından karara tepki olarak mahkemede olay çıkaran 
Kadir Ok, Servet Doğu, Kemal Doğu, Ömer Doğu, Arif Doğu ve İsmail Doğu kaza mahkemesinde teminata bağlandı.
Mahkeme, zanlıların 5 bin TL nakit teminat yatırması ve her biri için ikişer kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Zanlılar ‘Kanunsuz topluluk oluşturma’, ‘Mahkemeye saygısızlık’, ‘Rahatsızlık verme’ suçlarından yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473