banner564

‘Bizi hasta ediyor’

Gazimağusa’da yaşayan Derya Er, evinin dibindeki seralarda kullanılan ilaçların alerji hastası çocuğunu etkilediğini söyleyerek, taşınmalarını istedi

‘Bizi hasta ediyor’
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’nın, Anadolu Mahallesi’nde yaşayan Derya Er, evi dibindeki seralarda yetişen ürünlere atılan ilaçlar nedeniyle, bir yaşındaki alerji hastası çocuğunun, kötü yönde etkilendiğini belirterek, ilgililere önlem için çağrı yaptı.
Diyalog muhabirine konuşan Derya Er, eşi ve küçük çocuklarıyla yaşamını sürdürdükleri evlerinin yanı başındaki seraların, bölgeden, yerleşim yerinden uzak bir yere taşınmasını istedi.
   Şikâyetini tüm ilgililere, yazılı ve sözlü olarak ilettiğini anlatan Derya Er, “Özellikle Gazimağusa Belediyesi’ndeki ilgililer çözeceğiz sözü verdi. Ancak, uzun zaman geçmesine karşın, ilgilenen olmadı. Çocuğum sık sık hasta oluyor. Gidecek başka yerimiz yok. Önlem alın” dedi.
   Er, seraya atılan ilaçlama nedeniyle, evladının vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluştuğunu belirterek, “Doktordan raporumuz var. Çocuğum seraya atılan ilaçlardan hasta oluyor” dedi.
   Derya Er, yazılı ve sözlü şikayetlerinin önemsenmediğini ileri sürdü ve şöyle devam etti:
   “Yetkililer topu bir birine atıyor, gerekeni yapmıyorlar. Elimde, çocuğumun, sera ilaçlarından alerji olduğuna dair rapor var. İlaçlar, çocuğuma zarar veriyor. Önlem alın. Gidecek başka yerimiz yok. Seraları yerleşim birimlerinden uzak bir yere taşıyın.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473