banner564

Çok yazık

Ülkenin en güzel yerlerinden olan Kantara’daki Gençlik Kampı yakınlarında meydana gelen yangında çok sayıda ağaç kül oldu

Çok yazık
banner598

Kuzey Kıbrıs’ın en güzel yerlerinden biri olan Kantara’da dün öğleden sonra meydana gelen yangın sonucunda çok sayıda ağaç kül oldu. Gençlik Kampı yakınlarında meydana gelen yangını söndürmek için bölgedeki vatandaşlar ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Vatandaşlar “buna sebep olanlar ortaya çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır” dedi.
İskele bölgesinde bulunan Kantara’da dün saat 14. 30 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı.
Gençlik Kampı yakınlarındaki ağaçlık alanda çıkan yangın rüzgârında etkisi ile kısa sürede büyüdü.
Geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için itfaiye, Orman Dairesi, belediye ekipleri ve bölge halkı seferber oldu.
Arazinin zor koşulları ve rüzgâr nedeniyle yangına müdahalede güçlük yaşandı.
Ekiplere ve vatandaşlara zorlu anlar yaşatan yangın, uzun uğraşlar sonucu saat 16.00 sıralarında kontrol altına alındı.
Yangında çok sayıda ağaç ve makilik alan yanarak küle döndü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Hasar tespit çalışmalarının yapılacağı da belirtildi. 

Akıncı: Var olanı korumak önemli
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz Kantara’ya giderek, bilgi aldı, yangının verdiği hasarı yakından inceledi.
Kantara’da çıkan yangın bölgesine giderek bilgi alan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, daha çok ağaç dikilmesi için kampanyalar düzenlendiğini ve bunun sevindirici olduğunu, ancak önemli olanın var olanı korumaktan geçtiğini söyledi.
“İtfaiye, Sivil Savunma ekipleri ve bölge halkını canı gönülden kutluyorum” diye konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Ersin Tatar, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile bölge sorumlularının hepsinin bölgede olmasının konuya verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Akıncı, yangının kısa sürede söndürülmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
Mustafa Akıncı, kendisinin de yangın bölgesine giderek olayı yerinde incelemek istediğini ve bu konuda duyarlılığı Cumhurbaşkanlığı seviyesinde de kanıtlamak istediğini kaydetti.
Akıncı, “Çünkü ormanlık alanlarımız son dere az ve yetersiz. Yineliyorum bu yüzden var olanı korumak önemli” diye konuştu.

Tatar: Zarar telafi edilecek
Başbakan Ersin Tatar da, Kantara’da meydana gelen yangında zarar gören yerlerin yeniden yeşillendirilmesi için hemen çalışma başlatılması gerektiğini söyledi.
Tatar “Buradaki bu görüntü içler acısıdır. Bu zenginliklerin korunması için gerekli tedbirlerin alınması önemlidir” diye konuştu.
Başbakan, bölgenin tekrar yeşillendirilmesi için mutlaka çalışma gerektiğini ifade etti.
Tatar, tüm kamuoyuna geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Oğuz: Raporlama yapılacak
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ise, yangına ilk anda yapılan müdahalenin önemli olduğunu belirterek, organize bir şekilde çalışıldığını belirtti.
Bakan Oğuz, yangınla ilgili raporlamanın daha sonra yapılacağını ifade etti.
Oğuz, yangınlarla ilgili olarak daha dikkatli olunması gerektiğini belirterek, bu konuda toplumsal mücadelenin önemine işaret etti.
Dursun Oğuz, sivil savunma ve itfaiye ekiplerini tebrik etti.
Yaklaşık 10 dönümlük bir arazinin yangından zarar gördüğünü belirten Bakan Oğuz, bu bölgenin temizlendikten sonra yeniden yeşillendirileceğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473