banner564

BKP atağa kalktı

İzzet İzcan, federalist güçlerin tek çatı altında birlikteliğini sağlamak için çalışma başlatma kararı aldıklarını açıkladı

BKP atağa kalktı
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Partisinin federalist güçlerin tek çatı altında birlikteliğini sağlamak için çalışma başlatma kararı aldığını açıkladı.
İzcan, hedeflerinin sol, sosyal demokrat, sosyalist, muhalif, federal çözüm taraftarı olan kesimler olarak, tek çatı altında, bir sonraki millet vekili seçimlerinde parlamentoyu ele geçirmek olduğunu kaydetti.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan dün düzenlediği basın toplantısında önceki gün gece yapılan Genişletilmiş Parti Meclisi Toplantısı’nda alınan kararları da açıkladı.
İzzet İzcan, Parti Meclisi’nin aldığı bir kararın, hazırlanışında BKP’nin de yer aldığı ‘Mustafa Akıncının 4 Boyutlu Siyaseti’nin, uygulanmasının takipçisi ve destekçisi olmak olduğunu kaydetti.
İzcan, BKP’nin halktan aldığı mesajları doğru değerlendirdiği için son “4 halk oylamasından” başarı ile çıktıklarını; 2014’de Anayasa’da değişiklikler için yapılan halkoylamasında hayır diyerek, Nisan 2013’de Lefkoşa Belediye’si için yapılan seçimlerde, 2013’te yapılan genel seçimlerde oylarını ikiye katlayarak, son olarak da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Akıncı’nın kazanmasıyla hep kazanan tarafta olduklarını söyledi. 

“Solda birlikteliği sağlamak…”
Parti Meclisinin aldığı bir diğer kararın ise federalist güçler, çözüm yanlılarının en geniş birlikteliğin sağlanması yönünde Parti organlarının çalışmalara başlaması olduğunu ifade eden İzcan, “En geniş birliğin sağlanması için bu günden itibaren aktif biçimde çalışmalara başlıyoruz ” dedi..

BKP kimlere benziyor?
İzcan, BKP’nin çalışmalarını Yunanistan’da sol güçlerin oluşturduğu seçimleri kazanan Syriza, Türkiye’de oluşturulan Halkların Demokratik Partisi (HDP), İtalya’da Zeytin Ağacı ismi altında kurulan koalisyonun çalışmalarına da benzetti.

 “Kapalı Maraş Vakıf malı ise…”
Kapalı Maraş’taki mülklerin büyük bir kesiminin vakıf malı olduğunu iddiaları ile ilgili değerlendirme talep edilmesi üzerine İzcan, kapalı Maraş’taki taşınmaz mallar Vakıf malı ise ilgili tarafın hukuka başvurması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını savundu. İzcan, “Öyle bir şey olduğunu inanmıyoruz, sadece biz değil dünya inanmıyor... Böyle bir şey yoktur propagandadan ibarettir” dedi.
Basın toplantısında Genel Sekreter Abdullah Korkmazhan tarafından Parti Meclisi adına hazırlanmış bildiri de okundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474