banner564

BKP’de işler karıştı

Partinin facebook sayfasının çalındığını belirten İzcan, 22 Ekim’de de olağanüstü kurultay yapılacağını duyurdu

BKP’de işler karıştı
banner598

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, dün toplanan BKP Genişletilmiş Parti Meclisi’nin ittifak ve güç birliği çalışmaları konusunda konsensüs sağlayamadığını belirtti ve 22 Ekim’de olağanüstü kurultayın toplanacağını bildirdi.

İzcan yazılı açıklamasında, ülkenin içinde bulunduğu koşullarda geniş iş ve güç birliğinin şart ve gerekli olduğunu belirterek, BKP ve Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) arasında yapılan taslak protokolün genişletilmiş parti meclisine sunulduğunu kaydetti.
 “Genişletilmiş Parti Meclisi karar organı olmadığından her hangi bir karar almamıştır. Genişletilmiş Parti Meclisi’nde bulunan bir takım üye arkadaşlar olumlu veya olumsuz görüşlerini ifade etmişlerdir. Herhangi bir görüş birliği ve konsensus sağlanmamıştır” diyen İzcan, konunun aciliyetini de dikkate alarak tüzüğün Genel Başkan’a verdiği yetkiyi kullanarak olağan üstü kurultay çağırdığını açıkladı.
22 Ekim’de toplanacak Olağan Üstü Kurultayın güç birliği konusunda karar alacağını belirten İzcan, bunun yanında parti organları seçimlerinin de gerçekleştirileceğini kaydetti.
Partinin Facebook sayfasının “çalındığını” da kaydeden İzcan, şifreyi ele geçirenlerin parti sayfasını kullanarak gerçek dışı bir takım yayınlar yapmaya başladığını ifade etti ve kamu oyunun bu yayınları dikkate almamasını istedi.

12 PM üyesi genel başkanı protesto etti
Öte yandan Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)’den 12 Parti Meclisi Üyesi, Genel Başkan İzzet İzcan’ı, “PM’nin aldığı kararı yok sayıp, karar defterine yazılmaması için karar defterini alıp toplantıyı terk ettiği, halen görev süresi dolmamış mevcut PM’yi ortadan kaldırmak için gizlice kurultay çalışması başlattığı ve BKP’yi şahsi şirketi gibi yönetmeye dönük tutum ve davranışlarından dolayı” protesto etti.
BKP PM Üyesi Abdullah Korkmazhan, 12 parti meclisi üyesi adına yaptığı yazılı açıklamada,  önceki akşam yapılan genişletilmiş Parti Meclisi toplantısında Genel Başkan’ın, “siyasi bir üst yapıda, çatı partisinde en geniş sol birlikteliğin sağlanması yönündeki Parti Meclisi kararına aykırı şekilde, solda birlikteliğin yalnızca TKP-YG ile mümkün olduğunu ve önümüzdeki seçimlerde BKP’nin TKP-YG listelerinden seçime girmesi yönünde öneride bulunarak siyasi üst çatıda en geniş sol birliktelik çalışmalarını reddettiğini” kaydetti.
12 Parti Meclisi üyesi şunlar:
    “1-Derviş Okan Ünlüyol-BKP PM Üyesi ve Güzelyurt İlçe Sekreteri2-Abdullah Korkmazhan-BKP PM Üyesi ve eski Genel Sekreteri 3-Kemal Gülercan-BKP PM Üyesi ve Lefkoşa İlçe Başkanı 4-Yazgülü Gürbudak-BKP PM Üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Başkanı 5-Abdulhakim Kızartıcı-BKP PM Üyesi 6-Bora Asena-BKP PM Üyesi 7-Ali Polili-BKP PM Üyesi 8-BülentUfuk Bulli-BKP PM Üyesi 9-Sadi Kazafanalı-BKP PM Üyesi 10-Ayten Giritli-BKP PM Üyesi 11-Arif Okçu-BKP PM Üyesi 12-Çağda Haşimoğulları-BKP PM Üyesi”

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473