banner564

BM araştırma başlattı

Diyalog’un gündeme taşıdığı Birleşmiş Milletler Finans Direktörünün ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ vatandaşlığına alınması haberi ses getirdi

BM araştırma başlattı
banner598
Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ‘tarafsız bir rol’ üstlendiği iddia edilen Birleşmiş Milletler’in (BM) Finans Direktörü Hussein Moussa’ya ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ vatandaşlığı verilmesi Birleşmiş Milletler’i hareketlendirdi.
Diyalog’un haberini uluslararası yayın kuruluşkları da kullanmış ve konu BM  içinde tartışma yaratmıştı.  
Yaşananlar sonrasında BM Sözcüsü Stephane Dujarric konuya ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı.
Dujarric, Birleşmiş Milletlerin, Hussein Moussa isimli Barış Gücü (UNFICYP) personelinin Kıbrıs vatandaşı olmasıyla ilgili durumu incelediğini açıkladı.
Stephane Dujarric “Barış Gücü’nün bu durumun farkında olduğunu ve yetkili BM personelinin bunu incelediğini ve ilgili BM kuralları ile uyumluluğunu araştırdığını biliyorum. Durum gözden geçirildikten sonra ne yapılacağına bakacağız” dedi

“Tarafsızlık” ilkesi ayaklar altında 
Diyalog’un güvenilir kaynaklardan elde ettiği ve kamuoyuna duyurduğu haberde adada görev yapan BM Barış Gücü’nün Finans Direktörü Lübnanlı Hussein Moussa’ya Kıbrıs Cumhuriyeti Vatandaşlığı verildiği gündeme taşınmıştı. 
Diplomatik Kaynaklar, BM personelinin diplomatik dokunulmazlığı olduğunu anımsatarak, böylesi kritik bir mevkideki bir görevlinin ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ vatandaşlığını almasının objektifliğe gölge düşürdüğünü belirtmişti. 
Hussein Moussa’yla ilgili sıkıntı sadece ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ vatandaşlığı alması da değildi… Sosyal Medya hesabından Rum Hükümetinin kendisine sağladığı kolaylıkları da deşifre eden Moussa, “Bedava VIP bilete ile Apoel’in Şampiyonlar Ligi maçına da gittiğini duyurmaktan çekinmemişti.
BM içindeki kaynaklar, yapılanlarla kurumun tarafsızlık ilkesinin çiğnenmesinden yana sıkıntılıyı ortaya koymuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474