banner564

Bölge canlanacak

Mehmetçik Üzüm Festivali bu yıl 3-13 ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Bölge canlanacak
banner598

59. Mehmetçik Üzüm Festivali, bu yıl 3-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl CIOFF (UNESCO’ya bağlı Uluslararası Dünya Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi) üyeliği de alan Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festivali’nin beşincisi düzenlenecek. 
Festival dün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 
Toplantıda Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu ile CIOFF Kuzey Kıbrıs Başkanı Özlem Kadirağa konuşma yaptı. 
3 Ağustos Cumartesi günü saat 20.30’da açılacak festival çerçevesinde gösteriler, konserler düzenlenecek, stantlarda üzüm ve üzüm ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılacak. 
Cemil Sarıçizmeli yarım asrı geçmiş, ülkenin en eski festivali olan Mehmetçik Üzüm Festivali’nin panayırdan festivale dönüştüğünü söyledi. 
Festivalin yıllar içinde gelişerek, uluslararası standartlara ve üyeliklere ulaştığını dile getiren Sarıçizmeli, temel amaç ve hedefinin bölgenin ekonomik kalkınmasının yanı sıra tanıtımının da gerçekleşmesi olduğunu belirtti. 
Uluslararası üyeliklerle ilgili bilgi veren Sarıçizmeli, Cittaslow ve Slow Food üyelikleri bulunduğunu söyledi. 
Sarıçizmeli, festivale beş ülkeden 150 kişinin katılacağını, ayrıca yerli sanatçı ve organizasyonların da destekleneceğini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473