banner564

Her yerde aranıyor

Girne’de iki aracı kundaklamakla suçlanan Atahan Çetinyürek tutuklandı, Nur ateş henüz bulunamadı

Her yerde aranıyor
banner598

Suna ERDEN
Girne’de Duygu Gilanlıoğulları’nın aracını kundaklayan ve Ali Vapur’a ait aracında zarar görmesine neden olan 20 yaşındaki Atahan Çetinyürek’in suç ortağı olduğu anlaşıldı. 
Çetinyürek’in çocukluk arkadaşı Mehmet Nur Ateş ile olayı planladığı tespit edildi. İki zanlının Girne’de bir petrol istasyonundan 25 liraya motor yağı alıp, Duygu Gilanlıoğulları’nın aracının üzerine döküp yaktıkları, bu esnada olay yerine yakın olan Ali Vapur’a ait aracında zarar gördüğü belirtildi. 
Çetinyürek’in olaydan birkaç gün önce Gilanlıoğulları ile kavga ettiği ve aracını bu nedenle yaktığı öğrenildi.
Duruşmada aktarılan bilgilere göre; zanlı çocukluk arkadaşı olan zanlı Mehmet Nur Ateş ile birlikte Duygu Gilanlıoğulları’nın ML 348 plakalı salon aracını yakma kararı aldı. İki zanlı cuma gecesi saat 21.30 sıralarında buluştu ve Girne’de faaliyet gösteren bir petrol istasyonundan motor yağı aldı.
Zanlılar pazar gecesi saat 02.45 sıralarında Lapta’da, Atilla Sokak’a giderek, bir süre PU 972 plakalı araçta bekledi.

İki araçta 45 bin liralık hasar var
Daha sonra zanlı Ateş, Duygu Gilanlıoğulları’nın park halindeki ML 348 plakalı aracını ateşe verdi. Çıkan yangında olay yerinin yakınında bulunan Ali Vapur’a ait CD 776 plakalı salon aracın üzerine de ateş sıçradı.
Kundaklama sonucu Gilanlıoğulları’nın aracında 30 bin, Vapur’un aracında ise 15 bin TL hasar meydana geldi.

Motor yağı alırken görüldüler
Olay sabahı zanlı Çetinyürek, yakalanırken, Ateş kayıplara karıştı.
Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, zanlı Ateş’in olay esnasında giydiği motor yağı lekeli ve kısmen yanık olan kapüşonlu ceketi Zeytinlik’te bir arazi içerisinde atılı vaziyette buldu.
Zanlıların motor yağı satın alındığı iddia edilen petrol istasyonunun kamera kayıtları da temin edildi. Yapılan incelemede zanlıların motor yağı alırken görüldükleri belirtildi. 
Polis, her yerde zanlı Ateş’i ararken, zanlı Çetinyürek’i dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkararak hakkında 6 gün emir aldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474