banner564

Bölge haklı canından bezdi

Türkeli köyünde boş bir arazi içerisine dökülen hayvan pisliği hem kokuya hem de karasineklere neden oldu

Bölge haklı canından bezdi
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Türkeli köyünde boş bir arazi içerisine dökülen kamyonlarca hayvan pisliği bölgede dayanılması güç pis bir kokuya ve karasinek istilasına neden oldu. 
Evlerinin kapı ve pencerelerini açamaz duruma gelen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu. 
Bu durumu her yaz ayında yaşadıklarını ifade eden bölge halkı, çözüm bulunmasını istedi.
Diyalog’a konuşan bölge sakini Yeşilada çifti, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Osman Yeşilada 
“Bir çiftlikten getirilen hayvan pislikleri buraya evimizin karşısına döküldü. Tarla içerisine yayılıp sürülmediği için dayanılması güç bir koku ortaya çıktı. Ayrıca karasinekler de etrafı kapladı.
Artık nefes almakta zorlanıyoruz. Bu konu ile ilgili belediye ile görüştük. Bize sinekkapanı verdiler ancak başka bir çözüm üretilemedi. 
Kendi cebimizden 85 lira vererek ilaç alıyoruz ve sineklerle kendi imkânlarımız ile mücadele etmeye çalışıyoruz. 
Bu sorun önceki yıllarda yine yaşanıyordu, artık a canımızdan bezdik. Bu konu ile ilgili yetkililerden acilen bir çözüm istiyoruz.”

Ümran Yeşilada
“Buraya kamyonlarca hayvan pisliği döküldü. Bu nedenle hem dayanılmaz bir koku hem de karasinekler ortaya çıktı. Evimize koşarak giriyoruz ki hem kokudan hem de sineklerden kaçabilelim. Kendi imkânlarımızla çözümler üretmeye çalışıyoruz ancak başarılı olamıyoruz. Sağlık yönünden de ciddi bir tehlike yaşıyoruz. Normalde 24 saatte bunun tarlaya yayılarak sürülmesi ve toprakla karıştırılması gerekirken biz on gündür bu sorunu yaşıyoruz. Yetkililerden bu konuda acilen bir çözüm üretmesini bekliyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474