banner564

Bölge halkı rahatsız

Lefkeliler, Bakan Sucuoğlu’ndan Güzelyurt’a yeni bir hastane inşa etme kararını bir kez daha gözden geçirmesini istedi

Bölge halkı rahatsız
banner598
Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na açık mektup göndererek, Güzelyurt’a yeni bir hastane inşa etme kararını bir kez daha gözden geçirmesini istedi.
Mektupta, “Yapılması gereken, Güzelyurt’a yeni bir hastane inşa etmek yerine Lefke ile Güzelyurt’a ve Yeşilırmak ile Serhatköy’e eşit mesafelerde olan Cengiz Topel Hastahanesi’ni yerinde yüceltmektir” denildi.
Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, mektupta, Sucuoğlu’nun “Güzelyurt Sivil Toplum İnsiyatifi’nin düzenlediği toplantıda yaptığı, Güzelyurt Hastane binası projesinin kasım ayı sonuna kadar tamamlanacağı ve Aralık 2016 sonu itibarıyla temelinin atılacağı” yönündeki açıklamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Mektupta Sucuoğlu’na, “Bu açıklamanın dillendirilmemiş kısmı, 88 yıldan beridir başta Lefke yöresi olmak üzere Kıbrıs’ın ve hatta Ortadoğu’nun birçok insanına hizmet vermiş olan Cengiz Topel Hastanesi’ni gözden çıkardığınız ve orayı II. basamak hekimlik hizmeti veren bir hastane statüsünden poliklinik seviyesine düşürme kararlılığınızdır” denildi.
Mektubun sonunda ise “Haklı sesimize kulak verilmemesi halinde Lefke ve yöresi insanının tepkisi çok büyük olacaktır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474