banner564

Bonzai soruşturması derinleşiyor

Kocareis’te ele geçirilen 3 kilo 800 gram ağırlığındaki bonzai ile ilgileri olduğu iddia edilen 5 kişinin tutukluluk süresi uzatıldı, polis olayda başka kişilerin de olduğundan şüpheleniyor

Bonzai soruşturması derinleşiyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Narkotik Şube’ye bağlı polis ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucunda 3 kilo 800 gram ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde tasarrufu suçlaması ile tutuklanan zanlılar;  Mesut Yiğit, Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç dün ek tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis çavuşu Ali Gürkut, 13 Ocak 2015 tarihinde Kocareis Karavanlar bölgesinde ağaçların altında içerisinde 3 kilo 800 gam ağırlığında “entetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını ve bahse konu uyuşturucu maddenin kim veya kimlere ait olduğunu tespit etmek amacı ile pusu görevine başladıklarını söyledi.

Enişte kayın birlikte yakalandı
 Zanlı 1 Mesut Yiğit’in, zanlı 2 Güven Taşoğlu’na ait araç ile 1 gün sonra bölgeye geldiğini belirten Gürkut, zanlı1’in araçtan inerek içerisinde uyuşturucu madde olan çantayı aldığı esnada tespit edildiğini ve zanlı 2 ile beraber tutuklandığını söyledi.  
Gürkut, yürütülen soruşturma neticesinde konu çantanın Salamis Bölgesinde deniz kenarına yakın bir alanda çalılıkların arasında zanlı 3 İsa Taş tarafından bulunduğunu aktardı. Çantanın zanlı 3 tarafından zanlı 1 Mesut Yiğit’e gösterildiğini, daha sonra bu zanlıların konu uyuşturucu maddeyi zanlı 4 Adem Taş ve zanlı 5 Adem Öğünç’e gösterdiklerini aktaran Gürkut, bu 4 zanlının uyuşturucu maddeyi araçlarına alarak olay yerinden uzaklaştıklarını belirtti.
Zanlıların çantayı Kocaresi bölgesindeki ağaçlık alana bıraktıklarını tespit ettiklerini söyleyen Gürkut, Zanlı 2 Güven Taşoğlu’nun konu maddeyi bulduklarını kendisine kayın biraderi olan zanlı 1’in söylediğini ve kendisinin konu uyuşturucu maddeyi kayın biraderi ile alıp polise götürmek için olay yerine gittiğini iddia ettiğini belirtti.
Gürkut, Zanlıların 15 Ocak 2015 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde birer gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı.

İki kişiden ifade temin edildi
Bu bir günlük süre içerisinde iki kişiden ifade temin edildiğini belirten Gürkut, uyuşturucu maddenin ilk bulunduğu bölge olan Salamis bölgesinde geniş çaplı bir araştırmanın yapılacağını ve konu bölgeye giden yoldaki kamera kayıtlarının inceleneceğini ifade etti. Uyuşturucu maddenin içerisinde bulunduğu çanta ve poşetlerin parmak izi incelemesine gönderildiğini aktaran Gürkut, gelecek olan sonuçların tahkikatın seyrini değiştirebileceğini ve yeni tutuklamaların gerçekleşebileceğini dile getirdi. Meselenin kamuoyu tarafından da ciddi şekilde takip edildiğine vurgu yapan Gürkut, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 5 gün ile sınırlandırdı.

Avukatlar süreyi fazla buldu
Zanlı avukatları talep edilen sürenin fazla olduğunu iddia ederek soruşturmanın 3 günde tamamlanabileceğini savudu. Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatlarının beyanlarını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin ciddi olduğunu vurguladı, gelecek olan sonuçların tahkikatın seyrini değiştirebileceği yönünde bulgu yaptığını belirten Toroslu, talep edilen süreyi makul ve yerinde bulduğunu söyleyerek zanlıların 5’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Polis olan zanlı arka kapıdan çıkarıldı
Öte yandan diğer dört zanlı mahkeme binasından kameraların önünden çıkarılırken polis olan zanlı Güven Taşoğlu’nun  arka kapıdan çıkarılması dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473