banner564

Bozkır son derece iddialı

AB Bakanı Volkan Bozkır, Kıbrıssorununun bu sene çözüleceğini ve AB tarafından bloke edilen 14 faslın açılacağını söyledi

Bozkır son derece iddialı
banner598
   Türkiye’nin AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kıbrıs sorununun bu sene çözüleceğini ve bunun sonucunda bloke edilmiş 14 faslın bir anda açılır hale geleceğini söyledi.
   Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) üyeleriyle Conrad Otel'de bir araya gelen Bozkır, 
AB'nin uzun zamandır kafasını kuma gömdüğü için terörizm ve radikalizmle yaklaşan tehlikeyle yüz yüze kaldığını söyledi.
    Bozkır, "AB, 'Ben Hristiyan kulübüyüm' diye kuruldu aslında. AB'nin Hristiyan birliği olma lüksü yok artık. Çünkü Avrupa'da 7-8 milyon Müslüman yaşıyor. Radikalizm, islamofobi ve ırkçılıkla mücadele, kendine kapanarak değil, kendini aşarak, genişleterek, yeni renkler ve dinler katarak olabilir. Bunu sağlayabilecek yegane ülke; Türkiye. Yıllardır diyoruz ki, terörist teröristtir. Ama göz yumdular'' dedi. 

Çözüm Süreci
   Kezban Hatemi, İngiltere Prensi Charles'in, büyük amcasını öldüren IRA'nın siyasi kanadı Sinn Fein'in lideri Gerry Adams ile el sıkıştığını hatırlatarak, "Biz sizce ne zaman bitireceğiz bunu?" diye sordu. 
   Bakan Bozkır, Türkiye'deki Çözüm Süreci ile İrlanda'daki terörün ortadan kaldırılması sürecinin aynı modeliteler içinde yürüdüğünü belirtti.
İngiltere'de, siyasi parti ile terör örgütünün masada hep bir arada tutulduğunu anlatan Bozkır, şöyle devam etti:
   "Bir sürü sıkıntılar oldu. Londra'da patlamalar oldu, insanlar öldü ama parti ile terör örgütünü masada tuttular. Biz de aynı şeyi yapıyoruz aslında. Ama henüz o aşamaya gelmedik. Charles el sıkışabilir ama Charles'in el sıkıştığı terör örgütü, silahlarını betona gömdü. Önemli olan silah bırakmanın herkesin kabul edeceği bir şeye gelmesi. Hem silah olacak hem terör faaliyeti olacak hem de Barış Süreci'nden bahsedeceğiz. Ondan sıkıntı var. 'El sıkışmıyor' demek de doğru olmaz, günü gelir bu süreç tamamlanır. Bütün Türk vatandaşları bunu benimserler, herkes bununla geleceğe bakmayı hedefler o zaman el de sıkışılır.''

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474