banner564

BRT’yi örnek gösterdi

Çakıcı; işçi, emekçi ve çalışanın yanında olduğunu söyleyen hükümetin, tam tersine icraatlarda bulunduğunu iddia etti

BRT’yi örnek gösterdi
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Mehmet Çakıcı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu çalışanlarının risk ödeneklerinin kesilmesinin, Toplu İş Sözleşmesi’ne uymadığını, bunun ayrıca, hükümet tarafından geçirilen “İyi İdare Yasası’na” da aykırı olduğunu savundu.

Çakıcı yaptığı yazılı açıklamada, “büyük idealler ve vaatlerle iktidara gelen, dürüst, hak-hukuka bağlı icraat yapacağını söyleyen, ancak, gün geçtikçe toplumda büyük hayal kırıklığı yaratan bir hükümetle” karşı karşıya olduklarını ileri sürdü.

 

Ödenekler hukuksuz bir şekilde kesildi

İşçi, emekçi ve çalışanın yanında olduğunu söyleyen hükümetin, tam tersine icraatlarda bulunduğu görüşünü dile getiren Çakıcı, “Kendi çıkardığı yasalara dahi uymayan hükümet, bir önceki UBP hükümeti döneminde yapılan hukuksuz ve keyfi icraatların benzerini uygular hale geldi. Bunun en son örneğinin Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) yaşandı, çalışanların toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan risk ödeneklerinin hukuksuz bir şekilde kesilerek, BRTK’nin elektrik borcu ödeme yoluna gidildi” dedi.

 

BRTK yönetimi hükümete boyun eğdi

Meclis’in dünkü toplantısının ertelenmesini ve BRTK Yönetimini eleştiren Çakıcı, “Hükümetin direktiflerine boyun eğerek çalışanın haklarına tecavüz edilmesi kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

BRTK Yönetimini dürüst ve şeffaf olmaya davet eden Çakıcı, BRTK Yönetimini, çalışanların haklarını hukuksuzca kesmek yerine, ek kaynak yaratacak icraatları yapmaya ve hizmet alımı adı altında yapılan ödenekler ile ilgili düzenleme yapmaya çağırdı.

Mehmet Çakıcı, haklarını korumak için demokratik bir mücadele içinde olan BRTK çalışanlarının haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını da vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473