banner564

Bu barbarlık  unutulmayacak

Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde yapılan soykırımın üzerinden 45 yıl geçti

Bu barbarlık  unutulmayacak
banner598

 45 yıl önce Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde şehit edilenler düzenlenen törenlerle anıldı.

Muratağa ve Sandallar Şehitliğinde düzenlenen tören, protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe konulmasıyla başladı ardından da, saygı duruşunda bulunuldu ve üç el saygı atışı yapıldı.
Törene; Başbakan Ersin Tatar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile bazı milletvekilleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinden sonra, Muratağa, Sandallar ve Atlılar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır konuşma yaptı.
Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde 14 Ağustos 1974 kadın çocuk demeden soykırım yapıldığını anlatan Aşır, tüm dünyanın bu soykırıma seyirci kaldığını söyledi.
“Şehidime” isimli şiirin okunmasının ardından, şehit ailesi yakınlarından, Halkın Partisi (HP) Milletvekili Hasan Topal konuşma yaptı.
Soykırımın üzerinden 45 yıl geçtiğini anımsatan Topal, Kıbrıslı Türklere yapılan soykırımın insanlık suçu olduğunu vurguladı.
Törende, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de konuşma yaptı.
Bugünlere kolay gelinmediğini dile getiren Töre, Kıbrıslı Türklerin 1974 Barış Harekatına kadar acı dolu günler yaşadığını kaydetti.
Türk askerinin adadaki varlığının sona ermesinin söz konusu olmadığına işaret eden Töre, bu adaya barışın 1974’de geldiğini vurguladı.
Konuşmanın ardından din görevlisi tarafından şehitler için dua edildi ve şehitlik ziyaret edildi.

Benan: Masum insanlar katledildi
Öte yandan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Gürsel Benan, Muratağa-Atlılar Sandallar ve Taşkent katliamlarının yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Denek Başkanı Benan yayımladığı mesajda, 45 yıl önce bugün 14 Ağustos 1974 gecesi 16 günlük bebekten, 95 yaşındakine kadar masum ve savunmasız insanların Rumlar tarafından katledildiğini kaydetti.
Benan, Muratağa,Atlılar,Sandallar ve Taşkent' te katledilen şehitleri rahmetle andı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473