banner564

“Bu bir başlangıç”

KTAMS üyeleri önce Maliye’ye ardından da Meclis’e yürüdü, Ahmet Kaptan, sivil itaatsizlik dâhil eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını açıkladı

“Bu bir başlangıç”
banner598
   Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), “kamuda çalışma saatlerinin değiştirilme yönünde çalışma başlatılması, eşel mobilin kaldırılması ve Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’na” karşı bir günlük genel grev yaptı.
 Devlet dairleri ile kurum kuruluşlardaki KTAMS üyelerinin katıldığı grev dün saat 09.00’da başlayarak yine dün 15.30’da sona erdi. 
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS) Genel Başkanı Ahmet Kaptan, “sivil itaatsizlik” de dâhil eylemlerini sürdürmeye hazır olduklarını söyledi.

Maliye Bakanlığı’na kupa
   KTAMS önünde toplanan yüzlerce kişi önce Maliye Bakanlığı önüne, oradan da Meclis önüne yürüdü. Eylemciler yürüyüşte, üzerinde “Kamu Çalışanlarını, asgari ücretliyi ve emeklileri tertipleme bayrak yarışında rekora doğru” yazılı ve Maliye Bakanı Zeren Mungan ile Ulusal Birlik Partisi hükümeti dönemindeki Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı, bayrak yarışında atlet gibi gösteren pankart taşıdı.

Kaptan: Fakirleşme konusundaki başarıdan dolayı…
   Maliye Bakanlığı önünde, KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan bir konuşma yaptı ardından ise, halkı fakirleştirme konusunda başarı gösterdiği gerekçesiyle Maliye Bakanlığına bir kupa bıraktı.
Ahmet Kaptan, Maliye Bakanlığı ile Meclis önünde yaptığı konuşmalarda, Hükümeti asgari ücretliyi açlığa mahkûm etmek; hayvancı, narenciyeciyi ve patatesçiyi yok etmeye çalışmakla suçladı.
   Protokol görüşmelerinde de Hükümeti uzlaşmaz tavır sergilemekle suçlayan Kaptan, protokol görüşmelerinin sendikanın onayı olmadan bitirilemeyeceğini söyledi.

Hükümetler kol kola çalışıyor
   “Göç yasası” olarak niteledikleri Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası konusunda, yasayı geçiren Ulusal Birlik Hükümeti ile yasayı değiştirmeyen mevcut hükümeti “kol kola” çalışmakla da suçlayan Kaptan, kamu çalışanlarının çalışma saatleriyle oynanmasını da kabul etmeyeceklerini ifade etti.
   Yapılan eylem ve grevin bir başlangıç olduğunu belirten Kaptan, “Göç yasasına dün olduğu gibi bugün yine hayır diyoruz ve onu hala daha koruyanları rahat bırakmayacağız ta ki gençlerimizin önü açılsın, ta ki bu göç yasası orta yerden kalksın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473