banner564

Bu da geçer Recep

Kız arkadaşına defalarca şiddet uyguladı; bir yıl hapislik ve 5 bin TL para cezası aldı

Bu da geçer Recep
banner598

 Suna ERDEN

Birlikte yaşadığı kız arkadaşını defalarca darp eden Recep Kazak,  dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak hem hapis hem de para cezasına çarptırıldı.  
Ceza yasasında 7 yıl hapis öngören vahim zarar ve 3 yıl hapis öngören ciddi darp suçlarından yargılanan sanık 1 yıl hapis cezası ve 5 bin TL para cezasıyla kurtuldu. 
Kararda şiddete maruz kalan sanığın kız arkadaşının şikayetini geri çektiği belirtildi.
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığın işlediği “vahim zarar ve ciddi darp” suçlarının ciddiyetine vurgu yaptı. 
Hüdaverdi, sanığın işlediği vahim zarar suçunun 7 yıla, ciddi darp suçunun ise 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti.
Hüdaverdi, mahkemelerin yıllık faaliyet raporlarına bakıldığında şiddet içeren bu tür suçların yaygın olduğunun görüldüğünü ifade etti.
Yargıç, sanığın 25 Kasım 2018 tarihinde de şiddet suçu işlediğini, mahkeme kararıyla 3 yıl süreyle benzer suçu işlememek üzere 40 bin TL’lik kefalet senedi imzaladığını belirtti. Hüdaverdi, sanığın kız arkadaşının şikayetini geri çektiğine de değindi. 
Hüdaverdi, sanığın benzer suçları işleme eğiliminde olmasını ve kız arkadaşına defalarca şiddet uygulamasını aleyhine değerlendirdiklerini söyledi. 
Hüdaverdi, sanığa oybiliği ile 1 yıl hapse mahkum ederken, ek olarak 5 bin TL para cezası ödemesine de karar verdiklerini açıkladı.

Tüm şikayetler geri çekildi
Sanık, 28 Ocak 2018 tarihindekız arkadaşını darp etmiş, baş parmağının kırılmasına neden olmuştu.
Sanık 2018 yılı Eylül ve Kasım aylarında da kız arkadaşına karşı aynı suçları işlemişti. Sanık ile ilgili tüm şikayetler daha sonra geri çekilmişti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474