banner564

Bu haplar öldürüyor

Ağır ceza mahkemesi, 368 adet extacy ile yakalanan Mustafa Kemal Karaaslan, Recep Kaptan ve Yaman Damlu’ya 5’er yıl hapislik verdi

Bu haplar öldürüyor
banner598

 Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi’nde 28 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 368 tane extacy hapla yakalanan Mustafa Kemal Karaaslan, Recep Kaptan ve Yaman Damlu hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıkları 5’er yıl hapse mahkûm edildi.

Kararda sanıkların uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilerek, bu faktörün ağırlaştırıcı etken olarak değerlendirildiği belirtildi.
Sanıklar hakkındaki kararı okuyan Başkanı Füsun Cemaller, uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığını ifade etti.
Cemaller, sanıkların uyuşturucu ticareti ile uğraştıklarını belirleterek, MDMA türü hapın ruhsal bağımlılığa yol açtığını ve öldürücü olduğunu vurguladı. 
Bu tür suçlara hoş görü ile yaklaşmanın mümkün olmadığını ifade eden Cemaller,  sanıklar arasında suç ayrımına gidilemeyeceğini ifade ederek 5'er yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Davanın geçmişi
Polis, 28 Kasım 2018 tarihinde aldığı ihbar üzerine birlikte kalan Mustafa Kemal Karaaslan ile Recep Kaptan’ın evinde arama yapmış, 368 tane extacy hap ele geçirmişti. 
Yapılan ileri soruşturmada hapların Mustafa Kemal Karaaslan ve Recep Kaptan’ın istemi üzerine Yaman Damlu tarafından getirildiği tespit edilmişti. Üç sanık soruşturma amaçlı 9 gün tutuklu kaldıktan sonra 7 Aralık 2018 tarihinde yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474