banner564

Bu iş fazla uzamamalı

Milletvekilleri, toplumda infial yaratan kürtaj skandalı ile ilgili soruşturmanın bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti

 Bu iş fazla uzamamalı
banner598
Pelin YÜKSELAY
Girne’deki Ada Hospital’de hamileliklerin yasadışı sonlandırılması olayı ile gün yüzüne çıkan skandal ülke gündemindeki yerini koruyor. İnfial yaratan olaydan sonra tutuklanan 8 zanlı hakkındaki soruşturma devam ediyor.
Diyalog muhabirinin konu hakkında görüşüne başvurduğu milletvekilleri, olayın toplumda yarattığı infiale dikkat çekerek, soruşturmanın bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti. 

Gündüz: Olay kürtaj boyutunu aştı
Demokrat Parti (DP) Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, yaşanan olayı asla tasvip etmediğini belirterek, olayın kürtaj boyutunu açtığını, başka bir boyuta geçtiğini belirtti.
Gündüz, “Olay toplum üzerinde ciddi anlamda büyük bir infial yarattı. Gün geçmiyor ki, bir olay yaşamayalım. Ancak şu bir gerçek, böyle olaylar toplum tarafından tasvip edilmiyor, özellikle de ahlaki olarak. Çünkü yasamız 10 haftalık bir süreye kadar kürtaja izin veriyor. Doktor raporu ile tespit edilmiş anneye-çocuğa tehlike arz edebilecek unsurlar gündeme geliyorsa da 10 haftalıktan sonra kürtaj yapılmasına gerekli kurumların raporu ile izin veriliyor. Ancak burada belli ki yaşanan olay, çok uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Ben kesinlikle yaşanan bu durumu tasvip etmiyorum ve eğer bu bahse konu 6 aylık- 7 aylık çocuklar söz konusuysa bu artık kürtajdan ziyade başka bir olaya giriyor. Takip edip, göreceğiz. Her konuda bu denetimler yapılmalı. İlgili birimler acilen çalışmaya başlamalı. Soruşturma bir an önce tamamlanmalı” diye konuştu.

Albayrak: Çıkan sonuca göre hareket edilmeli…
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Arif Albayrak, soruşturmanın halen sürdüğünü ve yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, ‘çıkan sonuca göre hareket edilmeli’ dedi.
Albayrak, şunları kaydetti: “Bu boyutu ile Kıbrıs’ta ilk kez kürtaj konusu irdeleniyor. Bu aslında hem Tabipler Birliği Yasası’nı, hem Ceza Yasası’nı hem hekimlerin hangi koşullarda hizmet vereceği konusunu bir kez daha tartıştıracak ve belki de düzenleyecek bir olaydır. Tabii ortada iddialar var. Öncelikle şunu söylemem lazım ki, en doğru yaklaşım, ne infial içinde saldırarak, ne de hiç bir şey olmamış gibi davranarak bu konuyu irdelemektir. Halen süren bir soruşturma var, ortada bir hukuk aşaması var. Bunun verilerinin hepsinin toplanması ve çıkacak neticeye göre yorum yapmak gerekiyor. Ben şu anda yargısız infazın sağlıklı olmadığı kanaatindeyim.”
 
Bakırcı: Çok yanlış bir durum
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hamit Bakırcı da şunları söyledi: “Bir cenin eğer anne karnında hayat bulduysa ve bir fert olma yolunda ilerliyorsa belirli bir süreden sonra alınması bana göre çok doğru bir olay değil. Bu kadarı insanoğlu kendi başına vermemeli. Bu doğanın getirdiği bir şey. Ben bu durumu çok yanlış görüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473