banner564

Bu iş olmaz

Güney Kıbrıs’taki bazı siyasi çevreler, mart ayındaki referandum hedefini gerçekçi bulmuyor

Bu iş olmaz
banner598
  Güney Kıbrıs’taki bazı siyasi çevrelerin, Kıbrıs sorununun önümüzdeki Mart ayına veya Güney Kıbrıs’taki genel seçimlere kadar çözülmesi ihtimaline artık gerçekçi olmayan hedef olarak bakılması gerektiği yönünde görüş ortaya koyduğu iddia edildi.
  Haftalık Kathimerini, müzakere masasında gerilemeler gözlemlendiğini ileri sürerek, buna, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “nüfusta 4’e 1 oranı”, “Kıbrıs Türk oluşturucu devletinde garantili nüfus ve mülk çoğunluğu”, “çözümün Birincil Avrupa Hukuku olarak onaylanmasıyla müktesebattan daimi sapmalar”, “dört özgürlük” ve “çözümün iki bölgeliliği” konularındaki duruşunu gerekçe gösterdi. 
  Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığındaki Rum müzakere heyetiyle sıkı işbirliği içerisinde olan bazı siyasi çevrelere dayandırdığı haberinde, Kıbrıs sorununun önümüzdeki Mart ayına ve Güney Kıbrıs’ta genel seçim yapılacak Mayıs 2016’ya kadar çözülmesi ihtimaline artık gerçekçi olmayan hedef olarak bakılması gerektiğini yazdı.
  Aynı kaynakların, müzakere masasındaki toprakla ilgili verilerle, Espen Barth Eide’nin planladığı gayrı resmi takvimlere uyulmasındaki ısrarının yardımcı olmadığını, bilakis çözüm çabalarına zarar verdiği görüşünü ortaya koyduklarını yazan gazete, özetle şunları ekledi:
  “Bize söylendiğine göre kasım ayından sonra Anastasiadis ve Akıncı her gün müzakere masasına otursa bile müzakerelerde işaret edilen anlaşmazlıklar, ekspres prosedürlerle aşılamayacak kadar temeldir. Nihayetinde bu anlaşmazlıkların üzerine köprü kurulsa bile Kıbrıs sorununun dış yönleriyle ilgili meseleleri için uluslararası konferansın havada kalacağı dikkate alınmalıdır. Orada da üstünkörü ve aceleci davranılamaz. Başarısızlık olmasın diye ciddi bir ön hazırlık gerekir.”

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473