banner564

“Bu iş siyasete bırakılmamalı”

Çevre ile ekonominin karşıt olmadığını da ifade eden Erhürman, “Herkes çevre konusunda politika yapmak zorunda” dedi

“Bu iş siyasete  bırakılmamalı”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), “Gelecek Yeşil Gelecek” sloganıyla Ekoloji ve Çevre Çalıştayı düzenledi. Dome Otel’de gerçekleşen çalıştay, dün saat 09.00’da CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın açılış konuşmasıyla başladı. CTP Çevre Birim Sorumlusu, Çevre Mühendisi Nilden Bektaş’ın sunumuyla devam eden çalıştayda, daha sonra oturumlara geçildi.
Çevre konusunda uzman, meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla 8 kapalı masa halinde organize edilen oturumlar, “Çevre Yönetimi”, “Atık ve Su”, “Hava ve Enerji”, “Planlama ve Yapılaşma”, “Kentsel Peyzaj”, “Madencilik”, “Ormancılık ve Doğa Koruma” başlığı altında yapılıyor.
Çevre ve ekolojik problemlere çerçeve çizilerek, sorunlar tespit edilip çözüm önerilerinin tartışılmasının hedeflendiği çalıştayda CTP’nin çevre politikalarının oluşturması bekleniyor.

Erhürman: Doğruların tespiti önemli
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, herkesin bildiği ve bildiğini zannettiği “Ekoloji” ve “Çevre” konularında doğruları tespit etmenin önemine değinerek, bu konuda ülkede doğru olarak kabul edilen bir takım yanlışlar bulunduğunu kaydetti.
Çevre ile ekonominin karşıtlığının söz konusu olmadığını da ifade eden Erhürman, esas konunun, ekonomik düşünen, ekonomik aklı ortaya atanların çevresiz bir ekonomi olabileceğini zannetmeleri olduğunu söyledi.
Çevre konusunun son derece politik bir konu olduğunu da ifade eden Erhürman, herkesin bu konuda politika yapmak zorunda olduğu ve özellikle bu konunun sadece politikacılara bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi.

CTP, New York’taki toplantıya katıldı
Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Birleşmiş Milletler'in New York'taki Genel Merkezi'nde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısına katıldı.
“Barışın Geliştirilmesi, Demokrasinin Korunması ve Değişim” belgisiyle toplanan konseyde, CTP'yi Dışilişkiler Sekreteri ve Güzelyurt milletvekili Armağan Candan temsil etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474