banner564

“Bu O’na borcumuz”

Arda Erkan’ı ölümünün üçüncü yılında kabri başında anan ailesi ve arkadaşları, ileri tahkikat için polise geri gönderilen dosyanın takipçisi olacaklarını belirtti

“Bu O’na borcumuz”
banner598

 Arda Erkan, ölümünün 3’üncü yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında önceki akşam anıldı.

Ailesi ve sevenlerinin katıldığı anma töreninde anne Gülseren Erkan ile Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Başkanı Hasan Karaokçu konuşma yaptı.
 “Mahkemenin, Arda’nın ölümüne başkalarının kastı veya ihmalinin sebebiyet verdiği kanısı var” diyen Gülseren Erkan, "Dosya emarelerle ileri tahkikat için polise iade edildi. Onu bizden koparanların, buna sebep olanların bulunması için ne yapılacak? Bu ölüm faili meçhul mü kalacak?” diye sordu.
Anne Erkan, “Arda’nın ölümüne uyuşturucu değil de başkalarının sebebiyet vermesi kuvvetle muhtemel. Suçlu veya suçluların bulunması için hukuksal savaşımızı sürdüreceğiz.  Bu oğlumuza borcumuzdur” dedi.
Erkan şöyle dedi:
“Şimdi soruyorum ilgili mercilere oğlumuzun ölümü faili meçhul mu kalacak? Yoksa kararda da belirtildiği gibi oğlumuzun ölümüne uyuşturucu değil de başkalarının sebebiyet vermesi kuvvetle muhtemel olduğundan ilgili merciler bu durumda ne yapacak? Çözülemedi deyip dosyamızın raflarda tozlanmasına mı seyirci kalacaklar?    Onu bizden koparanlar,  genç yaşta aramızdan gitmesine sebep olan veya olanların özellikle o gece beraber olduğu kişilerden yola çıkarak suçlu veya suçluların bulunması için ne yapılacak? ... Yaşam hakkı hem Anayasa hem Avrupa insan hakları sözleşmesi gereğince devlet tarafından korunması gereken bir haktır... Yaşam hakkı sadece, kişilerin hayatlarını kaybetmesinin önlenmesi değil, şüpheli ölümlerin nasıl gerçekleştiğinin de etkin bir şekilde soruşturmasını da kapsar. 27 Haziran 2018  tarihinde yargıç Tacan Reynar tarafından okunan adli ölüm tahkikatı neticesinde etkin bir soruştuma yapılmadığı ortaya çıkmıştır.”
Uyuşturucu ile Mücadele Komisyon Başkanı Hasan Karaokuçu, Arda Erkan’ın anne ve babasının hukuk ve uyuşturucu ile mücadelelerini takdirle izlediğini belirterek, “Uyuşturucuyla mücadelemiz sürüyor, sürecek” vurgusunda bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474