banner564

‘Kimse bizim için savaşmaz’

İsrail ve Mısır’la askeri işbirliğinden övgüyle söz eden Rum Deniz Yarbayı Fitiris, Rum ordusunun daha da güçlenmesinden söz etti

‘Kimse bizim için savaşmaz’
banner598

    Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Deniz Yarbayı Kostas Fitiris “hiçbir devlet, başka bir devletin çıkarı ve güvenliği için savaşmaz.  Bu nedenle Milli Muhafız Ordusu  her zaman hazırlık durumunda olmalı. Çatışmaya girmek zorunda kalırsak, Helenizm bunu tek başına ama tek vücut göğüslemeli” dedi.
   RMMO’daki 36 yıllık görevinin ardından önümüzdeki aylarda emekliye çıkacak olan ve 4 yıldır Rum Savunma Bakanlığı Kurmay başkanlığı görevinde bulunan Yarbay Fitiris, Fileleftheros’a verdiği özel söyleşide, Rum Yönetimi’nin Yunanistan’la birlikte İsrail ve Mısır’la yaptığı, Lübnan ile de ileri götürdüğü üçlü ittifak anlaşmalarından övgüyle söz etti. İsrail, Mısır, Lübnan ve Ürdün ile yaptığı savunma işbirliği anlaşmalarına işaret eden Fitiris, bunların kağıt üzerinde kalmadığını, operasyonel alanda taktik tatbikatlar ve eğitimlerle uygulamaya geçtiğini söyledi.
   Fitiris, Güney Kıbrıs’ın yüksek kalitede hizmet, tesis,  gözlem ve denetim sistemleriyle eğitimli insan dinamiği olanaklarına sahip olduğunu söyledi. Fitiris, “Milli Muhafız Ordusu’nun ve diğer gerekli birimlerin olanaklarının gelişmesi,  Türk tehdidine karşı dolaylı ancak etkin direniş ana ayağıdır. Savunma kabiliyeti ve Milli Muhafız Ordusu’nun operasyonel imkanları aynı öneme sahiptir” dedi.
   “Dost ülkelerle savunma anlaşmaları ve ortak tatbikatların devlet olarak kabiliyetlerini güçlendirdiği ve ortak menfaatin geliştirilmesindeki bağlayıcı halka olduğu” kanaatini ortaya koyan Kostas Fitiris şunları vurguladı:
   “Ancak gerçekçi olmalıyız. Hiçbir ülke, yaşamsal çıkarlarını büyük ölçüde etkilemedikçe,  sadece başka bir devletin çıkar ve güvenliği için savaşmak istemez. Bu nedenle Milli Muhafız Ordusu, bu nahoş durumun bilinciyle her zaman hazır durumda olmalıdır. Çatışmaya girmemiz gerekirse Helenizm bunu tek başına ama tek vücut göğüslemeli.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473