banner564

Bu sır ölüm aydınlatılmalı

Hamitköy Barajı yakınlarındaki çukurda gizemli bir şekilde yanan araçtan ağır yaralı çıkan ve hastanede hayatını kaybeden 31 yaşındaki hemşire Şerife Örs Özer’in karnındaki 31 haftalık bebek ameliyatla kurtarıldı

Bu sır ölüm aydınlatılmalı
banner598
Teoman TURAN
Kuzey Kıbrıs dün öğle saatlerinde, Hamitköy Barajı yakınlarında 3 metrelik çukurda ne şekilde yandığı henüz çözülemeyen aracın içerisinde bulunan ve 9 aylık hamile olan 31 yaşındaki hemşire Şerife Örs Özer’in acı haberiyle sarsıldı. Şerife hemşireyi ölüme götüren olayda aracın kaza yapmadığının belirlenmesinin ardından soruşturma derinleştirildi…
Tamamen yanan araçtan ağır yaralı olarak kurtulan ve kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Şerife Örs’ün intihar ettiği veya bir cinayete kurban gittiği tahmin ediliyor… Karnındaki 31 haftalık erkek bebek operasyonla alınan ve evli olan Şerife hemşirenin 6 yaşında bir oğlu daha vardı… Şerife Örs Özer’in sır dolu vedasının aydınlatılması için polisin başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Ölüm haberi herkesi şok etti…
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi ve Cerrahi Bölümünde hemşire olan Özer, herkes tarafından sevilen biri isimdi. Özer, 6 yaşındaki erkek bir çocuk annesi ve 31 haftalık hamileydi. Özer, dün öğlen saatlerinde Hamitköy barajı yakınlarındaki 3 metrelik çukurda aracı ve kendisi yanmış bir şekilde bulundu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Özer, tüm çabalara rağmen olaydan birkaç saat sonra yaşamını yitirdi. Özer’in karnındaki bebek ise operasyonla çıkarıldı. Sezaryenle alınan erkek bebek hastanede gözetim altına alınırken, Özer’in ölümü ailesi ve meslektaşları arasında şok etkisi yarattı.

İlk etapta kaza olduğu sanıldı, ancak…
Hamitköy barajı yakınlarında saat 12.45 sıralarında meydana gelen olay duyulur duyulmaz ilk etapta trafik kazası olduğu, Özer’in kaza sonucu çukura düştüğü ve aracın infilak ettiği düşünülse de günün ilerleyen saatlerinde olayın kaza olmadığı netleşti. Olay yerinde yapılan incelemelerde kaza bulgusuna rastlanmadı. 
Aracın sürülerek götürüldüğü tespit edildi. Yapılan tespit üzerine trafik ekiplerinin yanı sıra adli poliste soruşturmaya dâhil oldu. Polisin, intihar ya da cinayet ihtimalleri üzerinde durduğu, bu iki yönde soruşturma yapıldığı belirtildi.

Cesedinde darp izine rastlanmadı
Feci bir olay sonrası yaşama veda eden Özer’in cesedi üzerine yapılan otopside ise darp izine rastlanmadı. Özer’in ikinci derece yanıklardan dolayı yaşamını yitirdiği otopsi raporunda kayda geçti. 
Polis meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlatırken, iki ihtimal üzerinde durduğu öğrenildi. 

Polis çok sayıda ifade aldı
Polis, olayın cinayet mi yoksa intihar mı olduğunu tespit etmek için Özer’in yakınlarının ve meslektaşlarının bilgisine başvurdu.
Yaşanan olay gizemini korurken, elde edilen bilgilere göre, Özer’in birkaç gün önce nenesini kaybettiği, babasının Onkoloji Servisi’nde yatılı tedavi gördüğü öğrenildi. 

Evi olay mahalline yakın bir yerde…
Hamile olan Özer’in bunalıma girmiş ve bu nedenle kendi yaşamına son vermek için böyle bir yol denemiş olabileceği öne sürüldü. Evi olay mahalline oldukça yakın olan Özer’in dün izinli olduğu da öğrenildi. 

Cinayet şüphesi ağırlık kazanıyor…
Özer’in bir cinayete kurban gitmiş olabileceği ve araştırmaların bu yönde ilerlediği de öğrenildi. Olayın soruşturmasını Adli Şube devralırken, olayda cinayet şüphesinin kuvvetli ihtimal olduğu iddia edildi. İtfaiye ekipleri olay yerinde inceleme yaparken,  aracın aşağıya sürülüp yanıcı madde ile yakılma ihtimali olduğu öne sürüldü.

Yaralı halde işçiler buldu
Öte yandan Hamitköy Barajı yakınlarında meydana gelen ve henüz aydınlatılamayan olayda hayatını kaybeden Şerife Örs Özer’i ilk olarak bölgede çalışan elektrik işçilerinin bulduğu ileri üşürüldü. İddialara göre yanan aracın biraz ilerisinde yaralı vaziyette yatan Özer, işçilerden yardım istedi…

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 10:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 7 yıl Önce

Çok yazık oldu,Allah rahmet eylesin,ailesine,çalışma arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474