banner564

“Bu sorun çözülmeli”

Değirmenlik’te mandıra dışında hayvan barındırıldığını defalarca belediye başkanına ilettiğini söyleyen Muhtar Kurt, bunun dikkate alınmadığını ifade etti

“Bu sorun çözülmeli”
banner598
Melin DOBRAN
Değirmenlik Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Ali Kemal Kurt, köyde mandıra bölgesi olmasına rağmen bazı köylülerin, hayvanlarını evlerinin yanında barındırdığını söyledi. Bu durumdan dolayı köylünün rahatsızlık duyduğunu dile getiren Kurt, belediye başkanının konuya duyarsız kaldığını iddia etti. Muhtar olarak defalarca Değirmenlik belediye başkanına şikâyette bulunduğu söyleyen Kurt, belediyenin oralı olmadığını kaydetti. Muhtar Kurt, köydeki en büyük sorunun mandıra olduğunu söyleyerek, bu soruna bir an önce kalıcı çözüm bulunmasını istedi. 
Ayrıca köydeki bazı yolların dar olduğundan söz eden Kurt, iki arabanın bir yoldan geçemediğini kaydetti.

“Bahçede olmaz”
Muhtar Ali Kemal Kurt şunları aktardı: “Köyümüzde oldukça büyük bir mandıra bölgesi var. İnsanlar serbestçe istediği yerde hayvanını besliyor, kimse onlara çık demiyor. Hayvanları uzak yerde barındırmaları gerekirken kendi evlerinin yakınında tutuyorlar. Bu konuda mandırada beslenecek diye bir zorunluluk yoktur. Köylüler bu durumdan rahatsız olduğunu bana iletti. Ben de belediye başkanına ilettim fakat hiç oralı olmadı. Köye bir de köpek mandırası kurdular. Bu konuda da halktan şikâyet var. Köpekler sabaha kadar uluyor. Bu köpekleri çoğaltıp ticaretini bile yapıyorlar. Bizim belediye bu gibi konularda duyarsız. Belediye bizi dikkate almıyor.

“Cami arsasına mandıra yaptırdı”
Biz yukarıdaki mahalle muhtarıyla devletten arsa alıp köye cami yaptırabilmek için çok uğraştık. Sağ olsun devlet, iskân ve tapu dairesi bize bir yer buldu. Arsayı aldık. Biz o arsaya cami yapmayı isterken, belediye başkanı bu arsayı, mandıra yapması için köydeki bir şahsa verdi. Yetmezmiş gibi bir de malzeme verdi. Bu durumda da biz camiyi yapamadık. Belediyeye yalvardık yakardık arsayı bize verdiler. İskân dairesine dedim ki ‘hudutları belirleyin.’ Bana, ‘belediye başkanından uygundur diye yazı getir’ dediler. Başkana gittim, ‘orada cami olmaz’ dedi. Ben 40 seneden beridir muhtarım, yeni değilim. Ben halka bir yanlışlık yapsaydım kazanmazdım. Her şeyin halk adına olması için uğraşıyorum. Tepebaşı ve Başpınar mahallesine cami adına alınan arsayı, yasak olmasına rağmen mevcut belediye başkanı mandıra yaptırdı ve malzeme de belediye tarafından verildi. Bu sorunlar çok uzun zamandan beridir devam ediyor. Sesimi duyuramıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474