banner564

“Bu zihniyet kabul edilemez”

Dinçyürek, “Kıb-Tek hükümet değişikliğini fırsat bilerek kaliteli yakıta geçmeyi öteliyor” dedi

“Bu zihniyet kabul edilemez”
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Gazimağusa Milletvekili, Çevre ve Doğal Kaynaklar eski Bakanı Hakan Dinçyürek dün düzenlediği basın toplantısında, KIB-TEK'e ve hükümete eleştiriler yöneltti. 
Dinçyürek, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) hükümet değişikliğini fırsat bilerek kaliteli yakıta geçmeyi ötelediğini savundu.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı olduğu döneme KIB-TEK’in “1 Temmuz’da kaliteli yakıta geçeceği”, “azotmonoksitle ilgili filtreleme işlemini ve ihalesini 2015 yılı içinde gerçekleştirileceği” yönünde taahhütte bulunduğunu savunan Dinçyürek, “Bu nedenle KIB-TEK bütçesinde iyileştirmeler yapıldı, 55 milyon TL ilave yatırım kalemi yaratıldı” dedi.
Kurumun “elektrik maliyetlerine olumsuz yansıyacağı” gerekçesiyle kaliteli yakıta geçilmemesi için Bakanlar Kurulu’nu ikna ettiğini söyleyen Dinçyürek, “KIB-TEK’e tanınan 6 aylık süre Bakanlar Kurulu kararıyla 6 ay daha uzatıldı. Hangi mantıkla nasıl bir maliyet, kâr ve zarar hesabı yapıldı da kaliteli yakıttan vazgeçildi anlamakta güçlük çekiyoruz” ifadesine yer verdi.
KIB-TEK’in bilançolarının dengede kalması uğruna bacalarından zehir saçarak insan sağlığını hiçe sayamayacağını belirten Dinçyürek, “Böylesi bir zihniyet kabul edilemez. Bu uygulama hiçbir demokratik ülkede hayata geçirilemez. Bunu öneren, yürürlüğe koymaya çalışan yöneticiler o koltuklarda oturamaz. Hatta çevreyi, insan sağlığını yok eden zihniyet ciddi anlamda sorgulanır” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474