banner564

Aldaim'in soruşturması tamamlandı

21 yaşındaki Heyder Aliyev’in ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan sürücü Abid Aldaim, teminatı yatıramayınca cezaevine gönderildi

Aldaim'in soruşturması tamamlandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Cumartesi akşamı meydana gelen ve Azerbaycan uyruklu 21 yaşındaki Heyder Aliyev’in ölümü ile sonuçlanan trafik kazası ile ilgili yürütülen soruşturma neticesinde tutuklanan Jafar Y.M Abid Aldaim hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Aldaim, dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube’sinde görevli polis müfettiş muavini Mustafa Özkantürk, zanlının 15 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.50’de yönetimindeki EJ 825 plakalı aracı ile Eski Gazimağusa Lefkoşa anayolu üzerinde hastane yolu kavşağında tedbirsizlik ve dikkatsizliği sonucu ve gereken azami dikkati göstermeksizin bir trafik kazası yaparak Heyder Aliyev isimli şahsın ölümüne sebebiyet verdiğini söyledi.

Aliyev ailesine teslim edildi
Heyder Aliyev’in otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildiğini belirten Özkantürk, olay yeri karşısında bulunan Ünimar isimli iş yerinden kaza anı görüntülerinin alındığını ve incelemeye gönderildiğini ifade etti.

Ölüm kavşağı
Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktaran Özkantürk, Filistin uyruklu olan ve ülkemizde öğrenci statüsü ile bulunan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Özkantürk zanlı avukatı Ramadan Sanıvar’ın sorusu üzerine kazanın gerçekleştiği kavşakta son 3 yıl içerisinde 17 tane trafik kazasının meydana geldiğini söyledi.

25 bin TL nakdi kefalet
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının 25 bin TL nakdi kefalet yatırması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücudda bulunması şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. Nakdi kefaleti yatıramayan Jafar Y.M Abid Aldaim Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474