banner564

Ekonomide yeni rota

Bakan Atun, dış pazar arayışında Türkiye, Güney Kıbrıs ve üçünü ülkelerle ticarete eşit ağırlık vermek gerektiğini belirtti

Ekonomide yeni rota
banner598
Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, dün KKTC Genç Müteşebbisler (JCI Kuzey Kıbrıs) Derneği Başkanı Nazif Dilaver ile Genç Profesyoneller Platformu Başkanı Bayram Ezdaş’ı kabul etti. 
Bakan Atun kabulde yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs ile ticareti geliştirmek için yeni bir bakışı açısı, bir vizyon geliştirmek gerektiğini söyledi. 
Ülkede ekonomi kapasitesinin artırılmasının ancak üretim alanlarının genişlemesiyle mümkün olacağını, bu gelişmenin de talep artışıyla sağlanabileceğini belirten Atun, talep artışını sağlamak için de mutlaka dış pazar arayışında olunması gerektiğine işaret etti. 
Atun, dış pazar arayışında Türkiye, Güney Kıbrıs ve üçünü ülkelerle ticarete eşit ağırlık vermek gerektiğini belirtti. 
Ülkede etkin ve verimli üretim gerçekleştirip, mal ve hizmetin dışa satışını artırmak gerektiğini söyleyen Atun, bu süreçte güçlü bir devlete ihtiyaç olduğunu ifade etti. 
Nazif Dilaver ve Bayram Ezdaş da ziyaretteki konuşmalarında amaçlarının ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirtti. 

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’ni kabul etti
Öte yandan Bakan Sunat Atun dün, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’ni kabul etti. Kabulde Genç İşadamları Derneği yetkilileri de hazır bulundu.
Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, geçen yıl Genç İşadamları Derneği ile protokol imzaladıklarını ve olası projelerle ilgili bilgi paylaşımı için KKTC’ye geldiklerini belirtti.
Genç İşadamları Derneği Başkanı Ceyhun Tunalı da, Atun’dan aldıkları bayrağı iyi yerlere taşımak için çalıştıklarını kaydederek, geçen yıl imzaladıkları protokolün kağıt üzerinden kalmasını istemedikleri için neler yapılabileceğini değerlendirme kararı aldıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474