banner564

Bugün Pazar doktor yok

Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya kan bağışlamak için gelen vatandaş hastanede aldığı cevap karşısında şok olduğunu söyledi

Bugün Pazar doktor yok
banner598
Melin DOBRAN
Gazimağusa’da yaşayan Suat İnci isimli vatandaş, dün Başkent Lefkoşa’ya kan bağışında bulunmak için geldi. Kan bankasına girip bağış yapmak istediğini söyleyen İnci, aldığı cevap karşısında şaşkına döndü. İnci, merkezdeki görevlinin kendisine, “Bugün Pazar, kan alamayız çünkü doktor yok” dediğini iddia etti. 
Özel sektör çalışanı olduğunu dile getiren İnci, mesaisinin saat 19.00 civarında bittiğini ve bu yüzden Gazimağusa’da da kan veremediğini söyledi. Vatandaşlık görevini yerine getiremediği için üzgün olduğunu aktaran İnci, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istedi. İnci, “Devlet hastanesine geldim sırf ihtiyaçlı birilerine kan vermek için. Ama olmadı. Gidip özel hastaneye kan veririm. Onlar da ihtiyacı olanlara para ile satsın” dedi.

“Bir daha asla gelmem”
Diyalog’a konuşan İnci, “İçeriye girdim ve oradaki görevliye kan bağışında bulunmak istediğimi söyledim. ‘Bugün alamayız’ dediler. Ben de sebebini sordum, bana ‘bugün Pazar, doktor yok. Kan alamayız’ dedi. Pazar olabilir, ben özel sektör çalışanıyım. Mesai saatleri içerisinde hastaneye gidip kan veremiyorum. Benim mesaim saat 19.00 gibi bitiyor. O saatten sonra da Gazimağusa’daki devlet hastanesinde de mesai bitiyor diye kan veremiyorum. Ben Pazar günümden fedâkarlık edip, Gazimağusa’dan geldim. Bu nasıl iştir? Bir telefon açıp, hastane içerisinden kan merkezine bir doktor getirtemiyorlar mı? Bundan sonra asla gelmem. Ondan sonra çıkıp bağırıyorlar ki kan bağışı yapılmıyor, kan sıkıntısı var, kan bağışı yapılsın diye şöyle böyle etkinlikler düzenliyorlar” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473