banner564

‘Bunun kaçarı yok’

Maliye Bakanı Denktaş, Türkiye’den henüz kaynak akışı olmadığını ancak yakın zamanda beklenen paranın geleceğini açıkladı

‘Bunun kaçarı yok’
banner598

 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, sıkıntılı bir dönemden geçildiğini, herkesin mutfağında yangın olduğunu, en büyük yangının Maliyenin mutfağında olduğunu söyledi.

   Denktaş, çok zor bir dönem olduğunu, ama kendi imkânlarıyla atlatılmakta olduklarını ifade ederek “Alkış beklemiyorum ama KKTC’nin mali yapısı sağlam bir durumda olduğu anlamını çıkartmalısınız. Kendi kaynaklarımızla sonuna kadar gidebiliriz. Her türlü sıkıntının altından kalkacağız ve bu günleri atlatacağız”dedi.
   Türkiye’den beklenen paranın henüz gelmediğini belirten Denktaş, şöyle dedi:
   “ Ama gelecek bunun kaçarı yok. Çünkü bütçeye girmiş rakamlardır bunlar. Bu para Aralık’ta muhakkak gelecek. Bizim yapmaya çalıştığımız kendi içerimizde yıllardan beridir alışkanlık haline gelmiş olan ama gerçek olmayan, ayakları yere basmayan bir takım uygulamalarımız var. Bunların en azından bir kısmını değiştirebilir miyiz; uğraşımız bu yönde. Büyük tepkiyle karşılaşıyoruz. Sivil toplum örgütleri ve sendikalardan tepki yağıyor. O nedenle geçenlerde en statükocu bunlardır dedim ve tespitim yalan ve yanlış değildir. Böyle geldi böyle gitsin istiyorlar. Hele içlerinde bazıları var hem isterler veremeyiz, kendi kaynaklarımız yeterli değil dediğimde ise ‘git Türkiye’den iste ve ver’ derler. Gidip alıp getirdiğimizde ise ‘Türkiye ne paranı ne memurunu istiyoruz’ derler. Böyle örgütler de var maalesef. Herkesle eşit mesafedeyim, hepsiyle görüşüyorum. İnanıyorum ki önümüz aydınlıktır. İyi günler yaşayacağız.”

Doğancı’da konuştu

   DP’den verilen bilgiye göre, Partinin Doğancı Köy Örgütü Kongresi geçtiğimiz akşam gerçekleştirildi.
   DP Doğancı Köy Örgütü Kongresi öncesinde Maliye Bakanı Denktaş ve Turizm Bakanı Ataoğlu vatandaşların sorunlarını dinleyerek, sorulara yanıt verdi.
   Denktaş, ülke ekonomisi ve gelişmeler hakkında bölge halkını bilgilendirirken, hükümetin aldığı önlemlerden de bahsetti, ilerleyen zamanlarda öngörülerinin neler olduğu hakkında açıklamalarda bulundu.
   Serdar Denktaş, şunları kaydetti:
“Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Yılın başında ön gördüğümüz mali açıdan ne varsa hepsi darmadağın olmuş durumda. Hepimizin mutfağında yangın vardır ve bunun farkındayız. Ancak daha büyük yangın Maliye’nin mutfağındadır. Mümkün olduğunca ne yaparız ve vatandaş bu durumu daha hafif atlatır diye devamlı çalışmalar yapmaktayız.
Zam yapılıyor. Muhalefet bağırıp çağırıyor. Beceriksiz hükümet diyor. İşin doğrusu seçim var diye fiyat istikrar fonunu hiç gereksiz zamanda harcamamış olsalardı bu dönem bu ekonomik kriz içerisinde birçok emtiyaya daha çok yardım edebilirdik ama fiyat istikrar fonu sıfırlanmış durumda.”

Döviz sıkıntısı
“Dolar artar, bizde elektrik, akaryakıt ve gaz artış alır” diyen Denktaş, “Dolar düşer, borsa artar yine aynı şekilde olumsuz etkileniyoruz. Buna rağmen elimizden geldiğince maliye kaynaklarını kullanıyoruz. Örneğin son talep edilen yüzde 18’lik elektrik zammının vatandaşa yansımaması için şu maliyede 19 lira ödemekteyiz. Bunu vatandaşa yansımasın diye yapıyoruz” dedi. 
Denktaş, şöyle devam etti:
“ Akaryakıtı ucuz tutabilmek için 230 milyon yine elimizden feragat ettik. Tüp gaz yine borsada yüzde 30’a yakın zamlandı. Buraya girişi dolayısıyla daha hiç üzerine bir şey konulmadan zamlı olarak 82.5 liraya çıktı. Oradan buradan kestik ve 80 TL’ye inebildik. Çok da acı oldu bizim için çünkü gazın kullanılacağı bir dönemdeyiz maalesef. Yapılabilecek bir şey yok. Maliyeden ne kadar kesebilirsek kestik. Unutmayın tarımcısı, hayvancısı, memuru emeklisi herkes ister. Ve bütün bunları karşılamamız lazım.”

Maaşlara yüzde 22,5 zam yapılacak
Geçtiğimiz gün sendikalarla toplandıklarını, Ekim, Kasım, Aralık hayat pahalılığını maaşlara yansıtamayacaklarını söylediklerini anlatan Maliye Bakanı Denktaş, bütçeyi de ona göre hazırlamakta olduklarını belirtti. Denktaş, “Buna rağmen maaşlara, emekliye, sosyal yardım alanlara vs. Ocak ayı itibariyle yüzde 22,5 zam yapılacak” dedi.

Mevcut hükümet gitti gidiyor iddiası 
Sürekli konuşulan “hükümet gitti gidiyor” dedikodularına da değinmek istediğini belirten Denktaş, “Ben DP adına çok net söylüyorum mevcut hükümetin devamı için her türlü baskıyı yaparım. Yapboz değildir memleket ve devlet” dedi.
Serdar Denktaş, “Emeklilerden kesinti yapılacak diye bir dedikodu vardır ve bu da kesinlikle yalandır. Lütfen kimse bunlara kulak asmasın. En yakın partilinize sorun, kimseyi dinlemeyin. Bu oyunlara gelmeyin” şeklinde konuştu 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473