banner564

“Bütçe azalıyor”

Sıla Usar KKTC’de son yıllarda devletin sağlık hizmetlerine yatırım yapmaktan kaçındığını savundu

“Bütçe azalıyor”
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Sıla Usar KKTC’de son yıllarda devletin sağlık hizmetlerine yatırım yapmaktan kaçındığını, sağlığa ayrılan bütçenin kısıtlandığını ve kamu kaynaklarının sorumsuzca harcanıp tüketildiğini savundu.
Kamu hastanelerinin yıllar içinde hem hekim, hemşire, sağlık çalışanı kadroları, hem de fiziki koşullar bakımından zayıflatıldığını ve çökme noktasına getirildiğini kaydeden Usar, sağlık hizmetleriyle ilgili yasal mevzuatlarının bir türlü yasama ve yürütmenin gündemine giremediğini,  yargının gündemini ise faydasız bir şekilde fazlasıyla meşgul ettiğini ifade etti.
Usar, yaptığı yazılı açıklamada, idarenin sağlık hizmetlerindeki başarısızlığını salt beceriksiz iktidarlara bağlamanın yetersiz olduğunu, devletin adım adım sağlığı özelleştirme planları bulunduğunu, son zamanlarda sıklıkla duyulan “kamu-özel ortaklığının” sağlığın gündemine de düştüğünü belirtti.
Sıla Usar açıklamasında, “Ülkemizdeki kamu sağlık hizmetleri hızla çöküşe giderken, çoktan yapılması gereken yasalar yapılmamışken, alt yapı ve fiziki koşulların iyileştirilmesi bitmeyen bir masalı anlatırken, Sağlık Bakanı Sn. Sucuoğlu bütün sorunların çözümü olarak Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ile imzalamış olduğu protokole işaret etmektedir.” ifadelerini kıllandı.
Ülkede sağlıkta gerçek bir kriz bulunduğunu ve halkın sağlık krizinden zarar gördüğünü belirten Usar, sağlıkta yaşanan krizi kamu özel ortaklıklarının çözüm olamayacağını, Türkiye’de yaşananları daha dikkatli izlemek gerektiğini kaydetti.

Hastanelerin ihtiyaçları
Sıla Usar, başta Lefkoşa olmak üzere, Girne, Güzelyurt ve Karpaz bölgelerinde yeni hastanelere ihtiyaç olduğunu yıllardır söylediklerini, sadece binalara değil, hekimlere, hemşirelere ve sağlık personeline de büyük ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.
Sağlık Bakanı Sucuoğlu’nu 200 bin metrekarelik hastane yapma hedefini açıklayarak sağlıktaki krizlerin giderilebileceğine dair umut pompalamakla eleştiren Usar, “Bir tarafta gerçek ihtiyaçlar, diğer tarafta hayaller. Üstelik kamu özel ortaklığı meselesi gerektiği gibi değerlendirilmemiş, halkı onlarca yıl yükümlülük altına sokacak olan bir hamle toplumda tartışılmamıştır.” ifadelerine yer verdi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474