banner564

“Bütçe sıkıntısı yok”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının hem Aplıç hem de Derinya kapılarının açılması için üzerine düşeni yapacağını belirtti

“Bütçe sıkıntısı yok”
banner598

İbrahim DİRAN
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün kara sınır kapısı açılması çalışmaları devam eden Gazimağusa bölgesindeki Derinya’da incelemeler yaptı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının hem Aplıç hem de Derinya kapılarının açılması için üzerine düşeni yapacağını, bu konuda bütçe sıkıntısının bulunmadığını açıkladı.
Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini ve bütçe açısından sıkıntı olmadığını açık bir şekilde söyleyebileceğini kaydeden Akıncı, çalışmalar için ihtiyaç duyulan meblağın 5 milyon TL olduğunu, hafta ortası bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Hükümet ile bir program yapmak üzere bir araya gelmeyi planladıklarını ifade etti.
Akıncı, Derinya ve Aplıç kapılarının birkaç hafta arayla açılmasından herhangi bir tarafın şikayetçi olacağını düşünmediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, ancak Derinya kapısının açılma noktasına gelip de Aplıç kapısının açılabilmesi için Kıbrıs Rum tarafının yapması gereken 3 kilometrelik yol konusunda adım atılmadığı gibi bir durumla karşılaşmak da istemediklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Akıncı geçtiğimiz hafta sonu da Lefke Aplıç kapısı bölgesinde incemeler yapmıştı.

Aplıç’taki 3 kilometrelik yol
Esas gecikmenin Aplıç’ın güney kesimindeki 3 kilometrelik bir yolun yapımında yaşanmakta olduğunu, üç yılda otoyollar tamamlandığını ancak bahse konu yolun tamamlandığını kaydeden Akıncı, bunu “karşılıklı bir suçlama kampanyasının fitilini yakmak için” söylemediğini, Kıbrıs Türk tarafındaki eksiklikleri de söylediğini ancak kapılardan sorumlu bir Rum yetkilisinin mevcut durumu karşılıklı suçlama kampanyasına döndürme çalıştığını ifade etti.
İki toplumlu teknik komiteden Aplıç’taki yolun ekim ayında tamamlanacağı yönünde bilgi geldiğini ancak Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in kapının 3 aylık bir sürede tamamlanması için talimat verdiğini duyduklarını kaydeden Akıncı, “Mart ayı başında yapılan bu açıklamadan anlaşılan mayıs sonu Rum tarafındaki yol da bitecek demektir… Bizim geciktirme gibi bir hedef, bir arzumuz yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, halkla bir araya geldi
Öte yandan  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kara sınır kapısı açılması çalışmaları devam eden Gazimağusa bölgesindeki Derinya’daki incelemelerinin ardından, Gazimağusa Namık Kemal Meydanı ve Mutluyaka köyünde halkla bir araya geldi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı, Namık Kemal Meydanı’ndaki halk ve turistlerle sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya dönüşünde, Mutluyaka’yı ziyaret ederek Mutluyakalılarla sohbet etti ve bölge halkının sorunlarını dinledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473