banner564

Bütünlük çağrısı

Talat, 13 Kasım’daki kurultayda PM yarışının CTP’ye uygun bir biçimde gerçekleşmesi gerektiğini söyledi

Bütünlük çağrısı
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 13 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultay öncesi ilçelerde aday tanıtım etkinliği başlattı.
CTP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki önceki gün akşam Gazimağusa’da gerçekleştirilen etkinlikte parti meclisine aday olan 108 kişi üyelerle bir araya geldi.
Gazimağusa Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Genel Başkan Mehmet Ali Talat ile Genel Sekreter ve kurultayda başkanlığına tek aday olan Tufan Erhürman konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğe partinin birinci, ikinci, üçüncü dönem Gazimağusa ilçe yönetim kurulu üyeleri Saldıray Fenercioğlu, Ahmet Şefik ve Elman Mehmet de davetli olarak katıldı. 

Talat: PM yarışı CTP’li ruhuyla gerçekleşmeli
CTP’nin önünde önemli görevler bulunduğunu belirterek konuşmasına başlayan Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Sorununda yaşanan gelişmelerin ve hükümetin “hukuksuz” olarak tanımladığı kararlarının CTP’yi hazır olmaya mecbur ettiğini belirtti.
“CTP’ye böylesi bir dönemde çok büyük görevler düşüyor. Bu nedenle partinin omurgasını oluşturacak olan parti meclisimize 75 arkadaşımızı özenle seçeceğiz” diyen Talat, seçimin sonucunda kırılma gücenme olmaması, üyelerin hür iradeleriyle oy kullanmaları gerektiğini söyledi. Talat, partinin bütünlüğünü daha ileri boyutlara taşımaları gerektiğini, PM’ye girmenin elbette yarış olduğunu ancak bu yarışın CTP ruhuyla gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Erhürman: Pusuya yattılar bizi gözlüyorlar
Genel Sekreter ve genel başkan adayı Tufan Erhürman da bu kurultayın sıradan bir kurultay olmadığını, denk geldiği siyasi ortam nedeniyle CTP’nin böyle bir dönemde birlik olmasının şart olduğunu vurguladı.
“Ülkedeki statükoyu yaratan iki sağ parti bugün hükümette ve ülkeyi daha da talan etmek için pusuda bekliyor” diyen Erhürman “Bu kurultay dosta da hasma da birlik olduğumuzu gösterme yeridir. Tüm üye ve sempatizanlarımızla orada olacağız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 08:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473