banner564

‘Büyük Kaçış'

Renewal projesinin bir alt etkinliği olan Duvar Sanatları Projesi’nin ikinci ayağı Gazimağusa’da gerçekleştirildi

‘Büyük Kaçış'
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Renewal Projesi kapsamında gerçekleştirilen iki toplumlu Duvar Sanatları Projesi’nin Güney Kıbrıs’ta Derinya’da gerçekleştirilen ilk ayağından sonra ikincisi dün Gazimağusa Suriçi bölgesinde gerçekleştirildi. “Büyük Kaçış”  temalı duvar resminin sergilendiği etkinliğe yaklaşık 100 Kıbrıslı Türk ile Kıbrıslı Rum katıldı.

Atai: Amaç iki halkı sanat ile bir birine bağlamak
Etkinlik kapsamında Diyalog muhabirine açıklama yapan Mağusa İnsiyatifi aktivistlerinden Serdar Atai,  Renewal’in bir alt projesi olan Duvar Sanatları Projesinin ikinci ayağını gerçekleştirdiklerini söyledi. Amaçlarının duvar resimleri ile genişletilmiş Mağusa olarak tabir ettikleri Gazimağusa ve Derinya’yı kapsayan bölge ve bu bölgede yaşayan halkları duvar hikayesi ile bir birilerine bağlamaya çalışmak olduğunu belirten Atai, renewal projesi kapsamında pek çok işletmeye destek sağlandığını ve sosyal kültürel anlamda pek çok etkinlik yapıldığını anımsattı.

Renewal projesi Aralık ayında son buluyor
Bu etkinlik ile daha kalıcı bir eser bırakmaya çalıştıklarını belirten Atai, Renewal Projesi’nin Aralık ayı ortasında son bulacağını ancak bu yapılan eserlerin bölgede kalıcı olacağını ve insanların bu duvarların hikayesini sahiplenerek geleceğe birlikte bakmanın yollarını arayacağını umduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473