banner564

Büyük önder özlemle anıldı

KKTC genelinde bayraklar yarıya indirildi, saat 09.05’te sirenler çaldı

Büyük önder  özlemle anıldı
banner598
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde KKTC genelinde düzenlenen törenlerle anıldı.
Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle; Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in yanı sıra, Başbakan Hüseyin Özgürgün, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tankçı Albay Murat Dirican ile diğer sivil ve askeri zevat katıldı.
Törende protokol sırasına göre anıta çelenkler sunuldu.
Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşu ve saygı marşı ardından da İstiklâl Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.
    Daha sonra anıt özel defteri Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Siber, Büyükelçi Kanbay ve KTBK Komutanı Yıldırım tarafından imzalandı.


YDÜ’de, Atam İzindeyiz oratoryosu
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Lefkoşa'da YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen program ile anıldı.
     Anma programına, Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Sibel Siber, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, askeri erkan, elçilik yetkilileri ve diğer yetkililer katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, KTBK adına Yüzbaşı Seracettin Özdil, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği adına 3. katip Ayşegül Akbal ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv konuşma yaptı.  Konuşmaların ardından Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi korosu “Atam İzindeyiz” oratoryosunu sundu. 

Belediyelerde tören düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu ölüm yıldönümünde Gönyeli Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.
Mustafa Kemal Atatürk, 79’uncu ölüm yıldönümünde İskele’de de anıldı.  İskele’de tören saat 08.45’te, Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Törene İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. 

Kimler mesaj yayınladı?
Mustafa Kemal Atatürk’ü 79’uncu ölüm yıldönümü dolayısıyla    Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri  Birliği 
Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) Başkanı Bilal Akbayır birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473