banner564

Büyük yarış için  start verildi

UBP’de ilk tur 27-28 Ekim’de, ikinci tur 3 Kasım’da

Büyük yarış için  start verildi
banner598

 Suna ERDEN

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yeni genel başkanını belirleyecek genel kurultayın ilk turu 27 Ekim tarihinde yapılacak. Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu,  Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ve mevcut genel başkan Hüseyin Özgürgün adaylığını resmen açıkladı. Başkan adaylığı için ismi geçen Milletvekili Hasan Taçoy ise Eylül ayında karar vereceğini belirtti. Diyalog’a konuşan Taçoy, adaymış gibi çalışmalarını sürdürdüğünü söylerken, Tatar ise genel başkanlık yarışında iddialı olduğunu ifade etti. Sucuoğlu da bunun aile içi bir yarış olduğunu ifade ederek, “Kimsenin kırılmayacağı bir süreç geçirmek en büyük amacımızdır” dedi. Atun da kazanacağına kesin gözüyle baktığını söyledi.

Başkan adayları ne dedi?

Faiz Sucuoğlu:
UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu kurultayın aile içi bir yarış olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu aile içi bir yarış olacak. Dostlarımız ile arkadaşlarımız ile ılımlı bir yarış geçeceğine inanıyorum. Kurultay için çalışmalarım devam ediyor. UBP’nin kurultayları bu ülke için önemlidir. Aynı zamanda başbakan adaylarını da belirler. O yüzden her zaman kurultaylar büyük, çekişmeli ve coşkulu olmuştur. Yarışacağımız arkadaşlar ile daha sonra partimizin başarısı için kol kola yürüyeceğiz. Kimsenin kırılmayacağı bir süreç geçirmek en büyük amacımızdır. Bizim önemli olan şeffaf hakkaniyetli bir yarıştır. Yarışa katılan herkes iddialıdır. 10 yıldır UBP’de hizmet veriyorum. Bakanlık geçmişim vardır. Halkımızın teveccühü ile seçimde de en yüksek oyu alarak Meclis’e girdim. Kurultayın partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 

Sunat Atun: 
Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun kazanacağına kesin gözüyle baktığını söyledi. Atun, “Çalışmalar çok iyi gidiyor. Ziyaretlerimi arttırdım. Yarışa hazırım. 2000 yılından beridir UBP bünyesinde bulunuyorum. Dört farklı başbakan tarafından beş hükümette bakan olarak görev aldım. Ayrıca UBP’de e Mağusa İlçe Başkanı, Genel Sekreter olarak çalıştım.  Dört dönem MYK üyeliği yaptım. Kurultayı kesinlikle kazanacağıma inanıyorum. Bu konuda çok iddialıyım. Partimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Hasan Taçoy:
Parti kulislerinde adaylığına kesin gözüyle bakılan Milletvekili Hasan Taçoy, resmi açıklama yapmasa da yeşil ışık yaktı. Taçoy, kurultay süreci için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, “Adaymışım gibi çalışıyorum. Henüz adaylığımı açıklamadım. Değerlendirmemi 10 Eylül’e kadar sürdüreceğim. Bu tarihten itibaren kararımı açıklayacağım. Ancak dediğim gibi adaymışım gibi tüm enerjimle çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim” dedi. 

Ersin Tatar: 
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, genel başkanlık yarışında iddialı olduğunu söyledi. Tatar, şunları ifade etti: UBP’de 18 yıldır çeşitli kollardan görev yapmaktayım. Şimdiye kadar 3 seçim kazandım. Maliye Bakanlığı geçmişim var. Siyasette deneyimim olduğu kadar ekonomide de oldukça deneyimliyim. Bir parti genel başkanının ya da başbakanın mutlaka ekonomi bilgisi olmalıdır. Benim en büyük avantajım da ekonomist yönümün olmasıdır. Bunun yanında bir halk adamıyım. Mutlu günlerinde acı günlerinde hep halk ile iç içe oldum. Kendimi ıspat ettiğimi düşünüyorum ve genel başkanlık yarışında iddialıyım. Kurultayın partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473