banner564

“Buyurun yapın”

Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ve Nereden Buldun Yasasına vatandaştan tam destek geldi

“Buyurun yapın”
banner598

 Melin DOBRAN

Bakanlar Kurulunun milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ve Nereden Buldun Yasasının geçmesi için yapılan girişimlere, vatandaşlar destek verdi. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, herkesin eşit olduğunu dile getirerek, dokunulmazlığın kalkması gerektiğini vurguladı. Halk, tüm dokunulmazlığın kaldırılmasının, eşitlik anlamında önemli olduğunu dile getirdi. Nereden buldun yasasının geçmesi de vatandaş için önem arz ediyor. Hükümetin 100 günde zamdan başka bir şey yapmadığını savunan halk, bunun da önleminin alınması gerektiğini söyledi.

Vatandaş ne dedi..??

Medeni Kızıl
Bakanlar kurulunun milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırma kararı aldı. Bu kararı çok da yanlış görmüyorum ama Türkiye’de kaldırıldı sonuçta. Türkiye’deki sistemle burada aynısı uygulanırsa, iktidardaki partilere dokunmayacaksa da muhalefettekilerine dokunacaksa sadece, öyle olmaz. Tümünün kaldırılması ve her şekilde eşit olması gerekiyor. Eğer kaldırılacaksa tümünün kaldırılması gerekiyor. Nereden buldun yasası olacaksa olsun, kesinlikle geçsin. Hükümetin 100 günü şu ana kadar iyi ama zamlar doğru değilse haksızlıktır diye düşünüyorum.

Hüsnü Özdeğirmenci:
Milletvekillerinin dokunulmazlığı kalksın, bunu desteklerim. Nereden buldun yasası kapsamında da mal varlıklarını halka paylaşması diye bir şey olacaksa, bu yasa da geçsin. Hükümeti, bu 100 günde ise hiçbir şey yapmadı. Zamdan başka bir şey yapmadılar.”

İlmiye Özdeğirmenci:
Milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın, hepimiz eşitiz. Kim suç işlerse cezasını çekecek. Nereden buldun yasasının da geçmesini istiyoruz. O kadar dürüst ise açıklasınlar. Başa hangi hükümet gelirse gelsin, herkes şikâyetçidir. Gençler için de bir şey yapmıyorlar. Uyuşturucu aldı başını gitti. Gençler için bir tedavi merkezi yok, yakaladığını da hapse atar. Yollar deseniz hep çukur dolu. İnsan için yapılan bir şey yoktur. Sadece zam üstüne zam yaptılar.

Bülent Ecevit:
Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması kararını iyi buluyorum. Onlar da sonuçta birer vatandaştır. Nereden buldun yasasının geçirilmesi düşünülüyor madem bu çok yerinde bir karardır. Bu hükümetten zaten umudumuz gerçekten yüksektir. Daha güzel günler bizi bekliyor. Şimdilik iyi buldum ama zamlar dövize endeksli olarak yapıldı ama önlemini de alacaklar diye ümit ediyorum.

Türkkan Arifoğlu: 
Dokunulmazlık kalkmalı. Herkes eşit olmalıdır. Nereden buldun yasası da geçmelidir çünkü malı, mülkü ve parayı nereden bulduğu önemlidir. Hükümete biraz daha fırsat vermek lazım icraatlarını görebilmek için. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473