banner564

Cafer: krizi fırsata dönüştürmek mümkün

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kıbrıs konusunda krizi fırsata dönüştürmenin mümkün olduğunu savundu.

Cafer: krizi fırsata dönüştürmek mümkün
banner598
Gürcafer, yazılı açıklamasında, “Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve buna benzer tüm çözüm yanlısı etkenlerin Kıbrıs konusunda yaşanan krize her zamankine kıyasla daha fazla müdahil olmaları gerektiğini” ifade etti.
Gürcafer şöyle devam etti: 
“Tüm zamanların tersine, eğer istenirse, mevcut durum çözüm için iyi bir fırsata dönüştürülebilinir. Hatta hissedilenlerin tam tersine bu zaman çözüm için uygun zemin olabilir. Yeter ki Kıbrıs Türk toplumu olarak, geleceğimizle ilgili birinci derece alakalı olan çözüm istencimizi, en önde safhada tutma çabamızdan vazgeçmeyelim.” 
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki (DAÜ) gelişmelere ilişkin olarak ise, DAÜ’nün özelde Gazimağusa esnafı, genelde ise ülke ekonomisi açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti.Gürcafer, “Son yıllarda Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan gözle görülür iyileşmeyi korumak ve bunun sürdürülebilir kılınmasını sağlamak için siyasi çatışmalara alet edilmemesine herkesin hassasiyetle dikkat etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474