banner564

Çağdaş kent Girne

Girne’de iki noktaya daha yeraltı çöp konteyneri yerleştirildi

Çağdaş kent Girne
banner598
Girne Belediyesi tarafından, Kaşkar Court Bölgesi’nde Karşıyaka Parkı yanı ve çarşı merkezinde Merkez Komutanlığı karşısı olmak üzere iki noktaya daha yeraltı çöp konteyneri yerleştirildi.
Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin Temizlik Şubesi tarafından Ocak ayından beri kullanıma konulan yeraltı çöp konteynerlerinin yerleştirilmesine devam ediliyor.
Açıklamada, Kaşkar Court Bölgesi’nde Karşıyaka Parkı yanına ve çarşı merkezinde Merkez Komutanlığı karşısına yeraltı çöp konteyneri yerleştirildiği ve çöplerin daha hijyen ve uygun koşullarda muhafaza edilmesinin yanında kent estetiğinin de bu anlamda daha uygun hale gelmesinin amaçlandığı kaydedildi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, söz konusu sistem sayesinde sıcak yaz günlerinde görüntü ve koku kirliliğinden uzak bir şekilde çöplerin hem muhafaza edileceğini, hem de birkaç dakika süren işlem sonrasında çöplerin alınacağını vurguladı.
Girne halkını bu sistemi, doğru kullanmaya ve sahip çıkmaya çağıran Güngördü, “Girne kentinde her alanda çağdaş uygulamalara devam etmeye kararlıyız” ifadesini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473