banner564

Çakıcı yeni meclis binası istedi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye devam ediyor.

Çakıcı yeni meclis binası istedi
banner598

 Bütçesi’nin onaylanmasının ardından, 18 Milyon 452 Bin 300 TL olarak öngörülen Cumhuriyet Meclisi Bütçesi görüşülmeye başlandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yaptığı konuşmada, Meclis’te kaliteyi artırmak için bir dizi düzenlemeler yapıldığını söyleyerek bu konuda milletvekillerine bilgi verdi.
Siber, Meclis’in ülke siyasetinin vitrini konumunda olmasından dolayı Meclis binasında iç düzenlemelerin yanı sıra, çalışma saatleri hakkında da bir çok atılım yapıldığını anlattı.
Meclis bütçesinde yapılan tasarruf çalışmalarına da değinen Siber, Meclis çalışmalarına katılmak isteyen gençlerin katılımı sağlamak için başlatılan “18 yaş Meclis’te” projesinin tamamlanarak uygulamaya konduğunu kaydetti.
Meclis’in işlevselliğini artırmak için gerekli tüm atılımların yapıldığını belirten Siber, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in davetlisi olarak TBMM’ye yaptığı ziyaret hakkında da bilgi aktardı.
UBP Milletvekili Ersin Tatar, çok özverili çalışmalar yapmasından dolayı meclis çalışanlara teşekkür etti.
Tatar ayrıca, Meclis Liderbahis çalışmaları hakkında bazı konuları anlatarak, Meclis’in daha aktif olması gerektiğine dikkat çekti.

Çakıcı: Amaç vekillerin sesini kesmek mi?

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı ise, yeni Meclis binasına ihtiyaç duyulduğunu, meclis araştırma komitelerinin hazırladığı raporların takip edilmesi gerektiğini kaydetti.
Milletvekillerinin sesinin kesilmesi için mikrofon düzenlemelerinin yapıldığını savunan Çakıcı, “Amaç Milletvekilinin sözünü kesmekse oyum şimdiden rettir” dedi.
Çakıcı, konuşmanın muhalefetin kazanılmış hakkı olduğunu bunun süre ile kısılmaması gerektiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı’nın, Meclis’te temsil edilen TDP dışındaki siyasi partilerle ortak metin konusunda fikir almak için bugün toplantı yaptığını dile getiren Çakıcı, Cumhurbaşkanı’nın TDP’yi yapılan toplantıya çağırmamasını şiddetle protesto etti.

Çavuşoğlu:Düzenlemelerde esnek olunmalı

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, halkın Meclis’teki temsilcilerine her yerde ulaşabilmesi gerektiğini söyleyerek, yapılacak elektronik kart ve diğer düzenlemelerde daha esnek olunması gerektiğini kaydetti.
Çavuşoğlu, iç tüzükle ilgili görüşlerini de aktardı.
Çavuşoğlu’ndan sonra diğer milletvekilleri söz alarak Cumhuriyet Meclisi Bütçesi üzerindeki görüşlerini aktarmayı sürdürdüler.
Genel Kurulun devam eden dün akşamki toplantısında Cumhuriyet Meclisi Bütçesi yanında, Sayıştay Başkanlığı bütçesini kabul etmesi bekleniyor.

(HUR/KAR)

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473