banner564

Eski muhtar rahatsız

Çamlıbel’de ekolojik tahribat yapıldığı iddia ediliyor

Eski muhtar rahatsız
banner598
 Rum tarafı, Türkiye’den getirilen suyun nakledileceği Geçitköy’deki barajın genişletilmesi çalışmaları yüzünden, bölgede geniş çaplı bir ekolojik tahribatın meydana geldiği iddia etti.
“Bölgede gerçekleşmekte olduğu ileri sürülen ekolojik tahribatın, endişe yarattığını belirten Fileleftheros Gazetesi, sözde  Çamlıbel (Mirtu) Muhtarı Andreas Athanasios’a dayanarak, kısa bir süre içinde konunun daha geniş bir boyut alması ve bölgede meydana gelen tahribatın Avrupa’da da bilinmesi için, AP milletvekillerinin konu hakkında bilgilendirilmesi kampanyası başlatılacağını haber verdi.
   Yarın bir basın toplantısı düzenleneceğini ifade Bahis Siteleri eden Athanasios, basın toplantısında durumun fotoğraflarla olduğu gibi analiz edileceğini ve alınabilecek diğer önlemlerin açıklanacağını söyledi.

Rum arazileri kullanılıyor

   Çalışmaların Çamlıbel kökenli Rumların toprakları üzerinde yapıldığı iddiasında bulunan Athanasios, KKTC makamlarının, mal sahiplerini tespit etmek ve oldu-bittiler yaratılması için, Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurmaları amacıyla, mal sahiplerine yanaşma çabasına girdiğini savundu.
   Athanasios, konu hakkında bugüne kadar gerçekleşen faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulunmak için, Dışişleri Bakanlığıyla bir görüşme talep edeceklerini de sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474