banner564

Çakıyı yüzüne sapladı

Üniversite kampüsü içerisinde iki öğrenci arasında çıkan kavga kanlı bitti

Çakıyı yüzüne sapladı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, üniversite kampüsü içerisinde iki öğrenci arasında çıkan kavga kanlı sonuçlandı.
İddialara göre, kampüs içerisindeki yurda gitmek isteyen fakat güvenlik görevlileri tarafından içeriye alınmayan Mohammed Ahmed Mahfouz isimli öğrenci, kendisini sakinleştirmek isteyen Zaeid Ahmed Saeed El Saeed isimli diğer öğrencinin yüzüne yumruk attı.
El Saeed ise yumruğun ardından cebinde taşıdığı çakıyı çıkararak Mohammed Ahmed Mahfouz’u karın boşluğu ile boyun kısmından yaraladı. Polis her iki zanlıyı da dün Gazimağusa’da nöbetçi mahkemeye çıkardı.

“Buradan git” dedi, gitmeyince yumrukladı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlı 2 Mohammed Ahmed Mahfouz’un, 15 Haziran 2018 tarihinde, saat 22.00 sıralarında, üniversite kampüsü içerisinde bulunan bir öğrenci yurdu önünde yüksek sesle bağırıp çağırdığını söyledi.
Daha sonra zanlının öğrenci yurduna girmek istediğini ve kendisini yurda almak istemeyen güvenlik görevlileri ile tartışmaya başladığını aktaran Yıldırım, Zanlı 1 Zaeid Ahmed Saeed El Saeed’in ise yardımcı olmak amacı ile araya girdiğini belirtti.
Yıldırım, zanlı 2 Mahfouz’un, El Saaed’e uzaklaşmasını söylediğini ve El Saeed’in uzaklaşmaması üzerine yumruk vurarak darp ettiğini söyledi. El Saeed’in ise tasarrufundaki çakıyı Mahfouz’un karın boşluğu ve boyun kısmına saplayarak 2 cm’lik kesikler oluşturduğunu belirten Yıldırım, soruşturmanın henüz yeni başladığını, olayda kullanılan çakının arandığını ve ifadesi alınacak bir çok görgü tanığı olduğunu söyleyerek, mahkemeden süre talep etti.

El Saeed: Kendimi savundum
Mahkemede söz hakkı verilen Zaeid Ahmed Saeed El Saeed, “Çakıyı sadece kendimi savunmak amacı ile kullandım” dedi.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2018, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474