banner564

Çalışanlara sürüş eğitimi verildi

Telsim’de iş sağlığı ve güvenliğinin önemi irdelendi, çalışanlara sürüş eğitimi verildi

Çalışanlara sürüş eğitimi verildi
banner598
Telsim, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun önemli bir içeriği olan Güvenli Sürüş hakkında şirket çalışanlarına yönelik bir eğitim düzenledi. 
Hem araç kullanan şirket çalışanlarında farkındalık yaratmak, hem de trafikteki riskler konusunda alınabilecek önlemler ile ilgili bilgi verilmesi amacıyla düzenlenen eğitim, Türkiye Vodafone’un resmi eğitim kurumlarından AdexAkademi tarafından verildi.
“Uluslararası Yol Emniyeti Uzmanlarından Ayhan Gökdemir ile Mert İntepe tarafından verilen eğitimlerde katılımcılar, davranış odaklı trafik eğitimi konusunda bilgilendirildi. Sürüş öncesi araç kontrolü, araç güvenliği, araçta doğru oturma pozisyonu, kaza ve yol incelemeleri, trafikteki risklerin tanınması ve önlemlerin alınması, trafikte yayaların, motosikletlilerin önemi ve önceliği gibi önemli konuların geniş kapsamlı bir şekilde ele alındığı eğitim, pratik ve teorik olmak üzere iki aşamada gerçekleşti. 
Öğrenilenler uygulandı
Yol emniyeti uzmanları teorik eğitim sonrası her katılımcıyla bir saatlik sürüş yaparak, birebir bilgileri pratikte uyguladı ve tehlikeleri beraber görerek, anında  çözüm buldu.
Vodafone Türkiye ile birlikte Kuzey Kıbrıs’ta da ilk defa Telsim’de gerçekleştirilen güvenli sürüş eğitimini veren Uluslararası Yol Emniyeti Uzmanı Ayhan Gökdemir, Telsim’in bu eğitimi düzenleyerek çalışanlarını ne kadar önemsediğini gösterdiğine işaret etti. Eğitimin amacının bir araç sürücüsü olarak kendimize ve  trafikteki diğer katılımcılarla birlikte çevreye de zarar vermeden gitmek istediğimiz yere güvenle ulaşmak olduğunun altını çizen Gökdemir, “Eğitim sayesinde katılımcıların trafikteki riskleri tanımlayarak, gerekli önlemleri almalarını ve bunun sonucunda da  ülke genelinde kazaların hem önlenmesini hem de azaltılmasını hedefliyoruz” dedi.
Telsim çalışanları uzman eğitimciler tarafından verilen eğitimi çok faydalı ve bilgilendirici bulduklarını dile getirdi. Katılımcılar güvenli sürüş eğitimle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

Birol Özuyanık: Bu eğitimden sonra artık daha dikkatli bir sürücüyüm diyebilirim. Eğitimden edindiğim bilgileri eşime de aktaracağım ve çantalarını artık koltuğa değil, bagaja yerleştirmesini isteyeceğim. Arabamda benimle birlikte arka koltukta seyahat edenleri emniyet kemerlerini takmaları konusunda özellikle uyaracağım. Bu eğitimi bana sağlayan şirketim Telsim’e teşekkür ederim.

Fuat Fırıncıoğluları: “Sürüş teknikleri konusunda her şeyi bilirim” diyen bir kişinin bile kendine birşeyler katabileceği geniş kapsamlı bir eğitim programıydı. Bir arabanın bütün modüllerinin teorik ve pratik bir şekilde incelendiği eğitimi çok faydalı ve bilgilendirici buldum.

Latife Öz: Eğitim sonrası yaya geçitlerinde daha dikkatli olmaya karar verdim. Sadece şirket aracında değil, kendi aracımda da hız limitimi aşmama kararı aldım. Arabanın dikiz aynalarını 8sn kuralına göre kontrol edeceğim. Bize çok faydası dokunan, mükemmel bir eğitimdi.

Buse Soncul: Bu eğitimi bana sağladığı için şirketime teşekkür ederim. Bu eğitim sayesinde çocuğumu arabaya daha güvenli bir şekilde nasıl yerleştireceğimi öğrendim. Bunun yanısıra, araba içerisinde benimle birlikte seyahat eden kişilerin güvenliğini nasıl sağlayabileceğimi, trafikte bilinçli bir şekilde hem yayaları hem de kendimi daha fazla güvene alabileceğimin yollarını da öğrendim.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473