banner564

“Halk bilinçlenmeli”

Turgay Akalın, nörolojik hastalıkların son dönemde Kuzey Kıbrıs’ta yaygınlaştığını belirtti

“Halk bilinçlenmeli”
banner598
Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği “Multipl Skleroz’u (MS) Anlamak” konulu bir toplantı düzenledi. Merkezi sinir sistemi hastalıklarından biri olan Multipl Skleroz konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen toplantı , Lefkoşa Merit Otel’de yapıldı. “Multipl Skleroz Güz Okulu-Multipl Skleroz’u Anlamak” konulu toplantının açılış konuşmalarını Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği Başkanı Turgay Akalın gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nden nöroloji profesörü konuşmacıların da katıldığı toplantıda “Multipl Skleroz’da Tanı ve Güncel Tedaviler”, “Multipl Skleroz Tanısı ve Ayırıcı Tanı”, “Multipl Sklerozda Güncel Tedaviler”, “Multipl Sklerozda Yeni ve Özellikli Tedaviler” gibi konu başlıkları ele alındı.

Gülle: Çaba harcamak önemli
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için çaba harcamanın önemine vurgu yaptı.
Gülle, nörolojik hastalıkların karmaşık ve zor olduğunu belirterek, bu gruptaki hastalıklarla mücadelede bilinçli davranılması gerektiğine dikkat çekti.
Gülle, Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği’nin bilinçlendirme çalışmalarının da çok başarılı olduğunu vurguladı.

“Amacımız halka anlatmak”
Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği Başkanı Akalın ise konuşmasında nörolojik hastalıklar Kıbrıs’ta yaygınlaştığına vurgulayarak, “Amacımız bu hastalığı ve tedavilerini halka anlatmaktır” dedi.

Gülle’nin fizyoterapistler günü mesajı 
Öte yandan, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, fizyoterapistlerle ilgili meslek yasasının hızla yasalaşmasını istediklerinin altını çizerek, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.
Gülle; “Fizik tedavi sağlıkta yükselen bir değerdir. Fizyoterapistlerin örgütlü bulunduğu Fizyoterapistler Birliği ile işbirliği içerisinde ve ekip ruhuyla çalışıp, var olan sıkıntıların kısa sürede aşılacağına inanıyorum” dedi.
Sağlık Bakanı Gülle, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, yasal düzenlemelerle fizyoterapist veya benzeri meslek gruplarının, çok daha etkin bir rol alacaklarına vurgu yaptı.

Sağlığın her aşamasında fizik tedaviye ihtiyaç duyulduğuna kaydeden Gülle, fizik tedavi olgusunun hastanelerin olmazsa olmazlarından birisi olduğunu söyledi.
Gülle, fizyoterapistlerin sağlık hizmeti veren önemli bir grup olduğunu belirterek, fizik tedavi olgusunun gerek dünyada, gerekse ülkede yükselen bir değer olduğuna dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473