banner564

Çalışma yasağına uymayan kurumlara para cezası

Gürpınar, 12.00–16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağına uymayan kurumlara para cezası kesilebileceğini açıkladı

Çalışma yasağına uymayan kurumlara para cezası
banner598
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, hava sıcaklığının aşırı yükselmesi nedeniyle, dışarıda çalışan işçilerin sağlığının korunabilmesi amacıyla, bugünden itibaren Cumartesine kadar, her iki tarihi de kapsayacak şekilde, 12.00 -16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yapılmasını yasakladı.
İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre yasak 22/1992 Sayılı İş Yasası’nın 36’ıncı Maddesinin verdiği yetkiye dayanıyor.
Açıklamada, Meteoroloji Dairesi’nin raporları doğrultusunda bu yasağın, gerek görülmesi halinde önümüzdeki hafta da uzatılabileceği kaydedilerek, tüm işverenlerin ve çalışanların bu karara titizlikle uymaları istenildi.

Gürpınar, işletmeleri uyardı…
İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, 5–8 Ağustos tarihlerini kapsayan, 12.00–16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağına uymayanların çalışmalarının durdurulacağını, ayrıca çalıştıran kurumlara 1 asgari ücret kadar para cezası kesilebileceğini açıkladı.
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Gürpınar, çok sayıda örgütün dışarıda çalışma konusunda hassasiyet bildirdiğini, bu nedenle yasağın delineceğini düşünmediğini anlattı.
Öte yandan çalışanların ve vatandaşların uygulamaya aykırı bir çalışma tespit etmesi halinde Alo 102 hattına ulaşabileceğini dile getiren Gürpınar, bu hatta gelen ihbarlara göre denetim yapacaklarını kaydetti.

İki belediye mesai saatlerini değişti

Girne ve İskele Belediyesi’nde, sıcak hava göz önünde bulundurularak, mesai saatlerinde geçici süreliğine düzenlemeye gidildi.
Buna göre İskele Belediyesi’nde, dışarıda görev alan personelin mesai saatleri bugünden itibaren geçerli olmak şartıyla geçici bir süreliğine 06:00-12:00 olarak değiştirildi.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre ise, dışarıda görevli işçiler 11:30’a kadar çalışacak, ayrıca işçilere çalışma saatleri içerisinde su ve ayran ile şapka verilecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473