banner564

Çalsın sazlar!

Ölümlü trafik kazasından yargılanan Abdurrahman Utah’a, ölümüne yol açtığı Ahmet Yıldız’ın ‘akli dengesi bozuk’ diye sadece 8 bin TL para cezası verildi

Çalsın sazlar!
banner598
 Ölümlü trafik kazasından yargılanan Abdurrahman Utah’a, ölümüne yol açtığı  Ahmet Yıldız’ın ‘akli dengesi bozuk’ diye sadece 8 bin TL para cezası verildi. 
Güzelyurt'a bağlı Mevlevi köyünde 2013 yılında meydana gelen ve akli dengesi bozuk 71 yaşındaki Ahmet Yıldız’ın ölümü ile sonuçlanan trafik kazasında araç sürücüsü sanık Abdurrahman Utar aleyhindeki dava dün karara bağlandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet sanığa hapis cezası yerine para cezası vermeyi uygun bulduklarını belirtti. Kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, kazanın yolu karşıdan karşıya geçmek isteyen Ahmet Yıldız’a, Abdurrahman Utah yönetimindeki GN 568 plakalı aracın çarpması sonucu meydana geldiğini, kaza sonucu ağır yaralanan Yıldız’ın yaşamını yitirdiğini belirtti. 

“Kasıtlı işlenen bir eylem değil…”
Esendağlı, kazanın kasıtlı işlenen bir eylem olmadığını belirterek ancak sanığın dikkatsiz ve yol şartlarını gözetmeksizin sürüş yaptığını ifade etti. Esendağlı, sanığın yolun durumuna göre süratli olduğunu da belirterek yolun aydınlatmasının olmadığına da bulgu yaptı. Kazada yaşamını yitiren Yıldız’ın sağlık durumuna değinen Esendağlı, Yıldız’ın akli dengesinin bozuk olduğunu, motorlu araçlardan çekinmeden yola atıldığını ve yol güvenliğini tehlikeye soktuğunu dile getirdi.
Meydana gelen kazada sürücü ile yaşamını yitiren kişinin katkısal kusurlarını değerlendirdiklerini belirten Esendağlı, hem sürücünün, hem de Yıldız’ın kusurlu olduğuna bulgu yaptı. Kaza ile ilgili tüm olguları değerlendirdiklerini ifade eden Esendağlı, sanığa hürriyeti bağlayıcı bir ceza yerine para cezası vermeyi uygun gördüklerini ve mahkûm olduğu davalardan 8 bin TL para cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474