banner564

Çanlar çalıyor ‘uyanın’diyor

Bavuldan çıkan 6 kilo uyuşturucu nedeniyle aranan Nijeryalı ‘öğrenciyi’ kiralık araçla kaçıran 3 kişi tutuklandı, kendisi hala kayıplarda

Çanlar çalıyor ‘uyanın’diyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta son dönemlerde ele geçirilen en yüksek miktarda uyuşturucu olan 6 kilo Hintkeneviri ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Ercan Havaalanı’nda önceki gün Nijerya uyruklu M.A.Y’nın bavulunda ele geçirilen 6 kilo uyuşturucu madde ile ilgili üç kişi tutuklandı. Ülkeye geldikten bir gün sonra uçakla Ercan’a gelen valizleri almaya giden ancak Gümrük Memurlarının kontrolüne takılarak, uyuşturucunun bulunması üzerine kayıplara karışan M.A.Y’ya kaçması için yardım ettikleri tespit edilen Iabaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad ve Muhammed Ahmed Ibrahim dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Üç zanlının, kiralık araçla M.A.Y’yı havaalanından kaçırdıkları açıklandı.
Mahkemeye çıkarılan zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Iabaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad ve Muhammed Ahmed Ibrahim’in 10 Temmuz tarihinde, Ercan’da bavulunda 12 paket şeklinde yaklaşık 6 kilo ağırlığında hintkeneviri tespit edilen ve şuan aranmakta olan zanlı M.A.Y’i uçak alanından araçları ile kaçırdıklarını söyledi. 

3 gün tutuklu kalacaklar…
Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, uyuşturucuları ülkeye ithal eden zanlının arandığını belirterek, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu ülkede infiale neden bu olayın aydınlatılabilmesi için talep edilen sürenin uygun olduğunu belirterek, zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473