banner564

Canlılar da zarar gördü

Beyköy’de iki farklı noktada çıkan yangınlarda ağaçlar, arpalar, balyalar ile maki örtüsü yandı

Canlılar da zarar gördü
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Beyköy’de dün çıkan yangında 100 dönüm arazi ve içerisinde bulunan ağaçlar, arpalar, balyalar ile maki örtüsü yandı.Yangında ayrıca bölgedeki böcekler ve diğer canlılar da olumsuz etkilendi.
Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, yangın dün saat 11.30 sıralarında Beyköy atış alanında iki ayrı noktada çıktı.
Yangın nedeni henüz tespit edilemezken, çıkan birinci yangın sonucu Beyköy atış alanı bölgesinde yaklaşık 80 dönümlük alanda yarım dönüm biçilmemiş arpa, 15 adet rulo balya, kuru otlar ve makilik alan yandı.
Alevkayası yolunun alt kısmında meydana gelen ikinci yangında ise, yaklaşık 20 dönümlük arazi içeride bulunan çam ağaçları, makilik alan ve kuru otlar yandı.
Yangınlara tfaiye, Sivil Savunma, Orman Dairesi ekipleri, çevre halkı ve bölge belediyesine ait tankerler müdahale etti. 

Orman Dairesi’nden çağrı
Bu arada Orman Dairesi tarafından yapılan açıklamada vatandaşların görecekleri en ufak bir dumanı, Orman Yangın İhbarı hattı olan“Alo 177” veya “Alo 199” itfaiyeye haber vermeleri istendi. Herhangi bir yangın olayında tüm vatandaşların söndürme çalışmalarına çağrısız katılmaları ve her türlü imkânlarını seferber ederek, yangını söndürmeye çalışmalarının hem yasa gereği hem de vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çekildi. 
Açıklamada, herhangi bir yangının başlangıcına sebebiyet verilmemesi ve yangınsız bir mevsim geçirilmesi yönünde vatandaşların azami dikkat ve hassasiyet göstermelerini önemi vurgulandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474